OEKO-TEX Merino Silke Hesper (150g) – Hvit

Produktinformasjon:

Materiale

50% OEKO-TEX merino 20,5 micron 50% OEKO-TEX morbærsilke

Løpelengde pr 50 gram

ca. 200 m

Form

Hesper á ca. 150 gram

Pris pr 50 gram

86,66 kr.

Strikk

Pinne 3-4. Se eksempler i produktbeskrivelsen.

260,00 kr

(86,66 kr. / 50 g)

Tomt på lager

Produktinformation:

Materiale

50% OEKO-TEX merino 20,5 micron 50% OEKO-TEX morbærsilke

Løbelængde per 50 gram

ca. 200 m

Form

Hesper á ca. 150 gram

Pris ved 50 gram

86,66 kr.

Strik

Pinne 3-4. Se eksempler i produktbeskrivelsen.

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 4.454 l vann
ca. 3 kg CO2
ca. 1 KwH

Når du velger dette overskuddsgarnet fra en sveitsisk produsent av OEKO-TEX silkegarn, er du med på å redusere garnsvinn. Tusen takk for det :)

OEKO-TEX SILKEGARN TIL SOMMERTOPP

OEKO-TEX Merino Silke Hesper landet hos oss akkurat i tide til sommersesongens vakreste silkestrikk. Garnet er spunnet av like deler morbærsilke og 20,5 mikron merinoull. Garnet er OEKO-TEX-sertifisert og rett og slett supermykt og innbydende. Du kan strikke det alene for et enkelt og eksklusivt look. I kombinasjon med annet garn kan du lage iøynefallende, melerte sommertopper eller varme, herlige cardigans til kjølige kvelder.

Morbærsilke og merinoull

Silke har egenskapen at det kjennes varmt når det er kaldt og kjøliende når det er varmt. Dette gjør garn med morbærsilke til et perfekt valg til den norske sommeren, hvor temperaturen lett kan endre seg på kort varsel. Når du velger OEKO-TEX silkegarn til sommertopper eller annen sommerstrikk, nyter du godt av silkens temperaturregulerende egenskaper og en fantastisk mykhet fra den fine merinoullen.

Strikkefasthet

I ren begeistring har vi strikket et hav av prøver med dette herlige sommergarnet 🙂 OEKO-TEX Merino Silke Hesper er vakker og myk både alene på pinne 3-4 mm, strikket med to tråder på pinne 3-4 mm eller i samspill med for eksempel Tynn Viskose Effektgarn. I galleriet kan du se de mange fine strikkeprøvene og her er en oversikt over veiledende strikkefastheter:

  • 1 tråd på pinne 3 mm: 10 cm = 28 masker
  • 1 tråd på pinne 3,5 mm: 10 cm = 27 masker
  • 1 tråd på pinne 4 mm: 10 cm = 25 masker
  • 2 tråder på pinner 3 mm: 10 cm = 24 masker
  • 2 tråder på pinner 3,5 mm: 10 cm = 23 masker
  • 2 tråder på pinne 4 mm: 10 cm = 22 masker

Husk å lage din egen strikkeprøve, da vi alle strikker forskjellig.

Silkegarn til syrefarging

Er du glad i syrefarging eller ønsker å prøve det for første gang, kan vi anbefale dette garnet med morbærsilke og merinoull som utgangspunkt for din garnfarging. Vi har selvfølgelig alt du trenger for å komme i gang: Syrefargesett. Akkurat som OEKO-TEX Merino Silke Hespe, er syrefargene også OEKO-TEX-sertifisert. Du kan derfor farge løs og bruke dine unike håndfargede garn til både store og små, uten å være redd for skadelige kjemikalier.

Overskuddsgarn fra et familieeid OEKO-TEX spinneri

Dette deilige garnet av merino- og morbærsilke er et overskuddsgarn fra en liten produsent av OEKO-TEX silkegarn i Sveits. Akkurat som oss i Garnspesialisten jobber de for å unngå garnsvinn! Bedriften har fulgt sine prosesser til bunns og gjort en avtale med Garnspesialisten, slik at vi sammen sikrer at de edle silkefibrene ikke går til spille, men havner på pinnene til kvalitetsbevisste garnentusiaster 🙂

LIGNENDE PRODUKTER