New Zealand strømpegarn (100g) Øko-tex

Produktinformasjon:

Materiale

50% New Zealand ull 50% nylon (øko-tex sertifisert)

Løpelengde pr 50 gram

ca. 112 meter pr. 50 gram

Form

i nøster à 100 gram

Pris pr 50 gram

Tilsvarer 17,50 kr.

Strikk

pinne 3-5 mm

35,00 kr

(Tilsvarer 17,50 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

50% New Zealand ull 50% nylon (øko-tex sertifisert)

Løbelængde per 50 gram

ca. 112 meter pr. 50 gram

Form

i nøster à 100 gram

Pris ved 50 gram

Tilsvarer 17,50 kr.

Strik

pinne 3-5 mm

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 112 l vann
ca. 2.959 kg CO2
ca. 0,8 KwH

Dette garnet er et overskuddsprodukt fra tekstilproduksjonen i EU. Bli med på å minske garnsvinn ved at forvandle det til noe nytt og vakkert.

STRØMPEGARN FRA NEW ZEALAND

Lekkert New Zealand strømpegarn til en god pris. 50% ull fra New Zealandske sauer og 50% nylon. Garnet er både øko-tex sertifisert og mulesingfrit. Garnet kan føles en smule fast, men etter vask åpner det sig og bliver både mykt og fluffy.

Garnet er særlig velegnet til å strikke deilige, varme raggsokker, men kan også enkelt brukes til for eksempel en deilig varm genser eller cardigan. Du kan for eksempel velge å strikke et par Sunday Socks (fra PetiteKnit).

Det er veldig individuelt hvor stramt man ønsker at det ferdige strikkeproduktet skal være, på samme måte som det er individuelt hvor stramt den enkelte strikker eller hekler. Vår strikkeprøve med pinne 3,5 mm gir ca. 20 masker á 10 cm, og med pinne 4 mm får vi ca. 19 masker. Men husk at du alltid bør lage din egen strikkeprøve før du begynner på strikkeprosjektet ditt.

Garnspesialisten selger også strikkepinner – du kan se vårt utvalg her.

Hva betyr Oeko-tex?

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktsertifisering som stiller krav til innhold av kjemiske stoffer som er – eller mistenkes for å være – helseskadelige.

Hva er mulesing?

Sauer som er oppdrettet spesielt i Australia eller New Zealand er av klimatiske årsaker i faresonen for å bli smittet med spyfluer. Spyfluene slår seg ned i de varme, fuktige og dårlig ventilerte hudfoldene og legger larvene sine der.

Mulesing betyr at området som er infisert av larver skjæres bort med en skarp saks eller kniv helt uten bedøvelse. Det etterlater sauen med noen sår som ikke behandles, men som får leges selv. Der hvor det dannes arrvev, kan hår eller ull ikke lenger vokse. Området forblir glatt og uten hudfolder, og er dermed ikke lenger attraktivt for spyfluer.

Mulesingfri betyr at sauene ikke har vært utsatt for denne behandlingen.

Billig ullgarn

Vi har fått New Zealand strømpegarn som restparti i 8 flotte farger, og vi selger det for 35 kr for et nøste med 100 gram garn.

Vask av New Zealand strømpegarn

Garnet består av 50 % ull, og vi anbefaler derfor at du vasker for hånd med ullvaskemiddel. Stoler du på vaskemaskinens ullprogram kan du også velge den løsningen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “New Zealand strømpegarn (100g) Øko-tex”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen
Rull til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.