Stanford børstet mohair merino (200 g) – Hvit

Produktinformasjon:

Materiale

40 % mohair 10 % merino 30% akryl 18 % polyamid 2 % elastan

Løpelengde pr 50 gram

ca. 275 m

Form

på spoler á ca. 200 g

Pris pr 50 gram

40 kr.

Strikk

Pinne 5-6 mm, men prøv deg frem så du finner din egen strikkefasthet.

160,00 kr

(40 kr. / 50 g)

Tilgjengelighet 23 på lager

Produktinformation:

Materiale

40 % mohair 10 % merino 30% akryl 18 % polyamid 2 % elastan

Løbelængde per 50 gram

ca. 275 m

Form

på spoler á ca. 200 g

Pris ved 50 gram

40 kr.

Strik

Pinne 5-6 mm, men prøv deg frem så du finner din egen strikkefasthet.

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 224 l vann
ca. 5,3 kg CO2
ca. 1,5 KwH

Dette garnet er et overskuddsprodukt fra tekstilproduksjonen i EU. Bli med og minske garnsvinn ved å forvandle Stanford børstet mohair merino til noe nytt og lekkert.

BØRSTET MOHAIR MERINO

Med Stanford børstet mohair merino kan du oppnå et vakkert, luftig uttrykk i håndarbeidet ditt. Garnet består av børstet mohair og merino, som gir garnet mykhet og fylde. Akryl og polyamid er lagt til for å sikre holdbarhet og styrke. Garnet er litt elastisk fordi det er også lagt til litt elastan.

Børstet mohair merino er i en tykkelse der du kan f.eks. kan velge å strikke den på pinne 5-6 mm med en enkelt tråd, eller du kan strikke med 2 tråder, f.eks. på pinne 8 mm. Du kan evt. velge å bruke den som følgetråd sammen med annet garn, f.eks. italiensk merino. Uansett om du velger en eller flere tråder, bør du alltid lage en strikkeprøve. Det kan hende du må justere pinnestørrelsen litt for å oppnå strikkefastheten som er beskrevet i oppskriften.

Kanskje du har lyst til å bruke den til en Farfars cardigan fra FiftyFabulous? Bruk en enkelt tråd av garnet, men husk å lage en strikkeprøve før du kaster deg ut i det.

Garnalternativ

Zuzana har strikket en fantastisk Aksø Knit Sweater fra Kit Couture i én tråd Lani Merino Extrafine og én tråd Stanford.

Zuzana har også strikket en nydelig genser med to tråder Stanford, der hun har tatt utgangspunk t i gratisoppskriften My Montana. Hun har strikket tilfeldig mønsterstrikk hvor fargeskiftene kommer randomisert. Hun har brukt totalt fire farger til mønsteret.

Billig mohairgarn fra Italia

Garnet er fra et restparti fra Italia som vi fikk hjem på spoler på 200g, og det er i superfine farger. Når garnet er på spoler, trenger du ikke hefte så mange ender, sammenlignet med når du bruker garnnøster.

Samtidig er det en mer bærekraftig måte å kjøpe garn på, for i stedet for at garnet produseres med direkte mål om å selge det som garn til privatpersoner, er det overskuddsgarn fra tekstilindustrien. Altså garn som skulle vært vevd inn i tekstiler, men som har blitt til overs. Vi selger Stanford børstet mohair merino for kun 160 kr. for en spole med ca. 200 g.

Vask av børstet mohair merino

Håndarbeid med mohair- og merinoull bør håndvaskes i lunkent vann. Unngå å vri, men klem i stedet ut vannet og legg det flatt til tørk.

Mangler du knapper?

Garnspesialisten har et stort utvalg av knapper både med og uten bling. Se vårt utvalg av knapper.

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.