Suri alpakka (250 g) – gråsort

Produktinformasjon:

Materiale

100% suri alpakka ull

Løpelengde pr 50 gram

ca. 400 m/50 g

Form

i fedd á ca. 250 g

Pris pr 50 gram

70 kr.

Strikk

Enkelt tråd pinne 2,5-3 mm. Dobbel tråd på pinne 3,5 mm ga 20 masker pr 10 cm.

350,00 kr

(70 kr. / 50 g)

Tilgjengelighet Tomt på lager

Produktinformation:

Materiale

100% suri alpakka ull

Løbelængde per 50 gram

ca. 400 m/50 g

Form

i fedd á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

70 kr.

Strik

Enkelt tråd pinne 2,5-3 mm. Dobbel tråd på pinne 3,5 mm ga 20 masker pr 10 cm.

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 528 l vann
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

100 % suri alpakka er et overskuddsprodukt fra tekstilproduksjonen i EU. Du bidrar til å minske garnsvinn og spare på verdens ressurser når du bruker dette garnet i håndarbeidet ditt.

100% SURI ALPAKKA

100% suri alpakka er et supermykt og deilig naturgarn, som utelukkende består av den mykeste alpakkaullen ‒ nemlig suri alpakkaull.

Ullen kommer fra surialpakkaen som lever i Andesfjellene i Peru, hvor den trenger en varm og tykk ull for å holde varmen.

Suri alpakka er den mykeste babyalpakkaullen som finnes. Silkemyk og langhåret. Babyalpakka er ikke fra alpakkaføll, selv om det høres sånn ut. Ullen kommer fra undersiden av alpakkaens mage og er ekstra fin og myk. Garnet inneholder mikroskopiske luftlommer, som gjør garnet veldig lett og behagelig varmt.

100% suri alpakka er et ekte luksusgarn. Som nevnt er det rene naturmaterialer og den er supermyk og lett. Den vil passe veldig godt til en fin genser, vest eller cardigan. Du kan selvsagt både strikke og hekle med det deilige garnet som har en løpelengde på ca. 400 meter pr 50 gram.

Strikkefasthet

Garnet egner seg godt som følgetråd i et prosjekt. Du kan også strikke det alene, f.eks. i en fin bluse, vest eller cardigan. Enten med en enkelt tråd eller med to eller tre tråder sammen for å kunne strikke i en større pinnestørrelse.

Vi har laget en strikkeprøve med dobbel tråd på pinne 3,5 mm som ga 20 masker á 10 cm. Du kan selvfølgelig også velge å strikke med flere tråder på tykkere pinner, eller du kan bruke den som følgetråd. Men uansett om du velger å bruke en enkelt tråd eller flere tråder, bør du alltid lage en strikkeprøve før du begynner på en oppskrift.

Billig naturgarn

Det deilige garnet stammer fra et restparti og er overskuddsprodukt fra tekstilindustrien. Den kommer i fedd på ca. 250 gram. Når vi skriver «ca.» betyr det at et fedd godt kan veie litt under 250 gram, men avviket vil selvsagt være innenfor det vi lover i våre salgsbetingelser (maks. 4 % avvik).

Vi selger garnet i fedd på ca. 250 g for 350 kr./stk.

Oppnøsting av garn

Som nevnt kommer garnet i fedd og må derfor nøstes opp før du kan strikke eller hekle med det. Til det trenger du en garnvinne – med mindre du vil bruke en stolrygg eller en hjelper til å holde garnet for deg – og Garnspesialisten selger også en kjempefin garnvinne i tre.

Hvorfor velge 100% suri alpakka?

Alpakkaene lever i Andesfjellene fordi de trives best i 3800 meters høyde. I disse kalde områdene produserer alpakkaen en tykk ull, som er mange ganger varmere enn saueull. Den dyrebare unike ullen inneholder ikke lanolin, fibrene er svært slitesterke, den absorberer kun litt vann og veier lite. Best av alt; ullen er utrolig myk og klør ikke, som vi ellers kjenner fra saueull.

Vask av 100% suri alpakka

Plagg strikket i ren alpakka bør håndvaskes med ullvaskemiddel. Alternativt kan det vaskes i vaskemaskin på ullprogrammet, men prøv å vaske strikkeprøven først.

LIGNENDE PRODUKTER

// Function to get query parameter from URL fragment function getQueryParam(param) { var fragment = window.location.hash.substring(1); var params = new URLSearchParams(fragment); return params.get(param); } // Get search term from 'q' parameter var searchTerm = getQueryParam('q'); if (searchTerm) { // Searched Site Klaviyo var _learnq = _learnq || []; _learnq.push(["track", "Searched Site", { "SearchTerm": searchTerm, "SearchTerm (autocorrected)": "null", "ReturnedResults": "1" }]); }
Skroll til toppen