DIN NETTBUTIKK MED BILLIG GARN

MER BÆREKRAFTIG GARNKJØP

Garnspesialisten er en nettbutikk med pasjon for lekkert garn. Vi selger ikke nyprodusert garn, men kjøper garnrestpartier fra tekstilbransjens overproduksjon. Garn som har blitt produsert, men som ikke har blitt brukt til noe. Det er kjempesynd for garnet feiler ingenting, men ender likevel som deadstock eller med å bli kassert.

Det er vårt ønske å oppspore garnet og formidle det videre. Og det gjør vi til markedets laveste priser, så alle har råd til å drive med håndarbeid.

VÅR TILGANG TIL Å REDUSERE GARNSVINN I (MOTE)VERDENEN

Vi i Garnspesialisten vil gjerne inspirere alle håndarbeidselskere til å leve et mer bærekraftig liv. Det gjør vi ved å skape bevissthet om det enorme garnsvinnet og hvordan dagens garnproduksjon påvirker klimaet. I dag produseres det flere nye klær, flere nye tekstiler og mer nytt garn enn noen gang før!

Hvert eneste år ender mer enn 1 million tonn garn som garnsvinn


Hvert år produseres det på verdensplan mange tonn spinnefibre til tekstilindustrien. Bare i 2021 ble det produsert over 100 millioner tonn, og svært mange av disse fibrene endte som svinn. Det anslås at over 1 million tonn garn er overproduksjon eller ender som garnsvinn hvert år! Tenk så mye garn som går til spille, som i stedet kunne blitt brukt til å strikke utallige fine og varme gensere.

Garnspesialistens misjon er derfor at garn som allerede er produsert ikke skal gå til spille. Vi har – som noen av de første i Norge – fokus på et oversett, men viktigt aspekt når vi forhindrer at garn som har blitt til overs eller erklært uegnet i forhold til garnets opprinnelige sluttmål, ikke blir glemt på et lager og til slutt ender med å bli brent eller dumpet som avfall. Garnspesialisten sporer opp garnet, henter det hjem og gir det et langt nytt liv i våre kunders hender.

Så husk – hver gang du kjøper garn hos oss, bidrar du til å redusere garnsvinn i verden – og det digger vi 🙂

BAK GARNHYLLENE

Det er vi som svarer på e-post, SMS, telefonsamtaler, Facebook- eller chat-meldinger og pakker bestillingene dine. Vi elsker å strikke både for hånd og på maskin, veving, tufting, knipling, hekling, knyting, garnfarging, you name it …… Du kan derfor spørre i vei om alt som har med tetthet, strikkefasthet, krymping osv.

Vi er kjent for vår fantastiske kundeservice og de beste prisene, men ta ikke vårt ord for det, se heller hva andre skriver om Garnspesialisten på Trustpilot.

ZUZANA OBEL - Bedriftseier & CEO

Det er Zuzana som til stadighet gjennomsøker markedet for å oppspore det absolutt beste overskuddsgarnet som er tilgjengelig.

På kontoret er hun en liten nerd med svakhet for grafer og tall 😉

REBEKKA NYBO NIELSEN - Kundeservice-ninja

Rebekka tar seg av kundeservice på det danske markedet. 

Du møter henne også på Facebook og Instagram, hvor hun legger ut om alt som foregår bak kulissene 🙂

TOVE LANDIN - Branding & Svensk markedsguru

Tove står klar til å veilede våre svenske kunder i material- og fargevalg.

Hun elsker grafisk design og er også kvinnen bak alle bildene våre, branding og visuell identitet 😉

LEA STOKHOLM MERKOUK - Kontorsjef & webshop-ninja

Lea har ansvar for den daglige driften av kontoret. Hun sørger også for inspirerende og grundige beskrivelser av alle våre nye overskuddsgarn i nettbutikken.

Hun er en PC-haj som kan navnet på minst 600 farger 🙂

Lene Bakke Haga
LENE BAKKE HAGA - Markedsføring & Norsk markedsguru

Lene elsker bærekraftighet og garn og har ansvar for all markedsføring.

Hun står klar til at veilede alle våre norske kunder i hvordan de med håndarbeid kan bidra til å mindske garnsvinn i verden 🙂

Gry Have - garnspesialisten.no
GRY HAVE - Butikk-ninja

Alle elsker Gry. Med sin varme utstråling hjelper hun kundene våre i butikken utenfor København som er åpen hver torsdag.

Gry er en strikkenerd og har Ph.d. i hvordan garn kan kombineres 😉

REDD GARNET KONSEPTET

Hver dag bliver kilometervis med garn lagt på fabrikkenes varelager til forglemmelse og ender som deadstock. Dette skjer fordi fabrikkene ikke lenger kan bruke garnet i sin tekstilproduksjon. Garnet står og samler støv til det mister verdi. Ikke fordi garnet er defekt, men fordi fabrikkene ikke vet hva de skal gjøre med det.

Det var her ideen til Garnspesialisten oppsto. For hvis garnet ikke feiler noe, hvorfor skulle ikke du ha glede av det? Ikke bare gjør du en god handel, du skåner samtidig miljøet ved å minske svinn av garn som ikke blir brukt og som eller bare ville blitt kastet. Garnet vårt er derfor mer miljøvennlig, fordi det ikke krever nye ressurser å produsere det.

Vi har inngått avtaler med et lite antall fabrikker i EU om å videreselge deres overskuddsgarn. Vi synes det er viktig at alle kan gjøre en god handel. Vi presser derfor prisene helt i bunn, slik at du kan få lekkert kvalitetsgarn uten å tømme kontoen.

Vi får inn nye restpartier flere ganger i måneden. Sortimentet vårt endres ofte, og garnet selges bare så lenge lageret rekker. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert ca. 4 ganger i måneden.

Våre leverandører har mer enn 100 tonn garn på lager i mange forskjellige farger og kvaliteter. Kanskje vi kan finne et fint garn til ditt neste prosjekt? 🙂

Miljø og dyrevelferd 

Det er vårt ønske å kun selge garn der vi vet at dyrene har hatt best mulig forhold. Vi stiller høye krav til våre leverandører, som hovedsakelig kommer fra Italia. De er verdenskjent for garn av god kvalitet, og tar hensyn til dyrevelferd når de velger spinnefibre.

Mange av våre garn er laget av resirkulerte materialer og er OEKO-TEX-sertifisert.

Når det gjelder helseaspektene ved garnet vårt, er vi valgt ut til en blindtest for skadelige kjemikalier av det danske Miljø- og Fødevaredepartementet. Hele 45 vareprøver ble tatt og vi besto med toppkarakter! 🙂

Fantastiske tilbud på garn

Hjertene våre banker for vakkert garn i fantastiske kvaliteter som er laget av 100 % naturlige materialer. Mye av garnet vårt er til overs fra anerkjente engelske eller italienske garnfabrikker. Garn som du kan kjøpe hos oss til en brøkdel av ordinær utsalgspris.

Skroll til toppen