DIN NETTBUTIKK MED BILLIG GARN

MER BÆREKRAFTIG GARNKJØP

Garnspesialisten er en nettbutikk og garngrossist med pasjon for lekkert garn. Vi selger ikke nyprodusert garn, men kjøper garnrestpartier fra tekstilbransjens overproduksjon. Det er altså garn som har blitt produsert, men ikke har blitt brukt til noe. Det er kjempesynd for garnet feiler ingenting, men blir ofte kassert likevel. Det er vårt ønske å oppspore garnet det og formidle det videre. Og det gjør vi gjerne til markedets laveste priser, så alle har råd til å drive med håndarbeid.

VÅR TILGANG TIL Å REDUSERE GARNSVINN I (MOTE)VERDENEN

Garnspesialisten ønsker å inspirere alle håndarbeidselskere til å leve et mer bærekraftig liv. Det gjør vi ved å skape bevissthet om det enorme garnsvinnet og hvordan dagens garnproduksjon påvirker klimaet. Flere nye klær, flere nye tekstiler og mer nytt garn produseres i dag enn noen gang før!

Hvert år produseres det på verdensplan mange tonn med spinnefibre til tekstilindustrien. Bare i 2021 ble det produsert over 100 millioner tonn, og veldig mange av disse gikk til spille. Det antas å være en overproduksjon eller GARNSVINN PÅ OVER 1 MILLION TONN HVERT ÅR! Det er sinnsykt mye garn som går til spille, som i stedet kunne blitt brukt til å strikke mange lekre gensere.”


Garnspesialistens misjon er at garn som allerede er produsert ikke skal gå til spille. Vi – som de eneste i Norge – fokuserer på et oversett, men viktig aspekt. Vi sikrer at garn som har blitt til overs og merket som uegnet i forhold til garnets opprinnelige sluttmål, ikke blir glemt på et lager og til slutt ender med å bli brent eller dumpet som avfall. Garnspesialisten sporer opp garnet, henter det hjem og gir det et langt nytt liv i våre kunders hender.


Så husk – hver gang du kjøper garn hos oss, bidrar du til å redusere garnsvinn i verden – og det digger vi:-)

BAK GARNHYLLENE

Det er vi som svarer på e-post, SMS, telefonsamtaler, Facebook- eller chat-meldinger og pakker bestillingene dine. Vi elsker å strikke både på maskin og for hånd, veving, tufting, knipling, hekling, knyting, garnfarging, you name it …… Du kan derfor spørre i vei om alt som har med tetthet, strikkefasthet, krymping osv.

Vi er kjent for vår fantastiske kundeservice og de beste prisene, men ta ikke vårt ord for det, se heller hva andre skriver om Garnspesialisten på Trustpilot.

ZUZANA OBEL - Bedriftseier & CEO

Det er Zuzana som til stadighet gjennomsøker markedet for å oppspore det absolutt beste garnet som er tilgjengelig.

På kontoret er hun en liten nerd med svakhet for grafer og tall 😉

REBEKKA NYBO NIELSEN - Kontorsjef & SoMe-ninja

Rebekka tar seg av den daglige driften av kontoret.

Du møter henne også på Facebook og Instagram, hvor hun legger ut om alt som foregår bak kulissene 🙂

TOVE LANDIN - Branding & Svensk markedsguru

Med et bredt spekter av håndarbeidskompetanser er Tove klar til å veilede våre svenske kunder i material- og fargevalg.

Hun elsker grafisk design og er også kvinnen bak alle bildene våre, branding og visuell identitet 😉

SUSANNE ANDREASEN - Nettbutikk & SEO-ninja

Susanne sørger for at alle våre vakre restpartier blir opprettet i nettbutikken.

Hun er kontorets pc-ekspert som kan navnene på minst 600 farger 😉

LEA STOKHOLM MERKOUK - Lager & kundeservice-ninja

Lea pakker tonnevis av garn og er superoppmerksom på alle detaljene.

Det er Lea og hennes nydelige smil som svarer når du ringer til oss. Hun står alltid klar til å hjelpe og veilede 🙂

Lene Bakke Haga
LENE BAKKE HAGA - Norsk markedsguru

Lene elsker bærekraftighet og garn.

Hun står klar til at veilede alle våre norske kunder i hvordan de med håndarbeid kan bidra til å mindske garnsvinn i verden 🙂

Gry Have - garnspesialisten.no
GRY HAVE - Butikk-ninja

Alle elsker Gry. Med sin varme utstråling hjelper hun kundene våre i butikken utenfor København som er åpen hver torsdag.

Gry er en strikkenerd og har Ph.d. i hvordan garn kan kombineres 😉

REDD GARNET KONSEPTET

Hver dag blir kilometervis med garn kastet, brent eller plassert på digre lagre for siden å bli glemt. Dette skjer fordi fabrikkene ikke lenger kan bruke garnet i sin tekstilproduksjon. Garnet står og samler støv til det mister verdi. Ikke fordi garnet er defekt, men fordi fabrikkene ikke vet hva de skal gjøre med det.

Det var her ideen til Garnspesialisten oppsto. For hvis garnet ikke feiler noe, hvorfor skulle ikke du ha glede av det? Ikke bare gjør du en god handel, du skåner samtidig miljøet ved å minske svinn av garn som ikke blir brukt og som eller bare ville blitt kastet. Garnet vårt er derfor mer miljøvennlig, fordi det ikke krever nye ressurser å produsere det.

Vi har inngått avtaler med et lite antall fabrikker i EU om å videreselge disse garnene. Vi synes det er viktig at alle kan gjøre en god handel. Vi presser derfor prisene helt i bunn, slik at du kan få lekkert kvalitetsgarn uten å tømme kontoen.

Vi får inn nye restpartier flere ganger i måneden. Sortimentet vårt endres ofte, og garnet selges bare så lenge lageret rekker. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert ca. 4 ganger i måneden.

Våre leverandører har mer enn 100 tonn garn på lager i mange forskjellige farger og kvaliteter. Kanskje vi kan finne et fint garn til ditt neste prosjekt? 🙂

Dyrevelferd – mulesingfrit garn

Det er vårt ønske å kun selge garn fra dyr som vi vet har hatt best mulig forhold. Vi stiller høye krav til våre leverandører, som hovedsakelig kommer fra Italia, er verdenskjente for garn av topp kvalitet og bruker spinnefibre med omtanke for dyrevelferd. Vi fører mange garn som er laget av resirkulerte materialer, er øko-tex eller GOTS/RWS-sertifisert. Vår merinoull er fri for mulesing og ingen skadelige kjemikalier brukes i fargeprosessen.

Garn uten skadelige kjemikalier

Når det gjelder helseaspektene ved garnet vårt, er vi valgt ut til en blindtest for skadelige kjemikalier av Miljø- og Fødevaredepartementet. Hele 45 vareprøver ble tatt og vi besto med toppkarakter! 🙂

Fantastiske tilbud på garn

Hjertene våre banker for vakkert garn i fantastiske kvaliteter som er laget av 100 % naturlige materialer. Mye av garnet vårt er til overs fra anerkjente engelske eller italienske garnfabrikker. Garn som du kan kjøpe hos oss til en brøkdel av ordinær utsalgspris.

Scroll to Top
Rull til toppen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du vil vel ikke gå glipp av lekre restpartier med garn til markedets laveste priser? Hold deg oppdatert ca. 4 ganger i måneden og vær blant de første som får beskjed :-)

Du kan til enhver tid avmelde deg igjen..

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.