Vilkår og betingelser

PRISER

Garnspesialisten er et norsk firma (organisasjonsnummer 929915372).

Alle priser er i norske kroner og inkluderer 25 % mva. 

Vi har varelager i Danmark, men det har absolutt ingen betydning for din bestilling. Vi sørger for at det ikke kommer noen uforutsette overraskelser i form av toll, gebyr eller moms. 

Oppgitt pris på bestillingstidspunktet er gjeldende bestillingspris. 

Det du kan regne med hos oss er:

 • Priser som inkluderer alle avgifter så som MVA og tollavgifter – ingen overraskelser.
 • Betaling med Visa, Mastercard, Vipps og Klarna.
 • Fast fraktpris på kr. 80,-. og fri frakt over 800,-.
 • Levering direkte til døren med Posten/Bring med sporingskode.
 • Vi sender varer fra Danmark tirsdag og fredag og leveringstiden er 3-5 virkedager.
 • 14 dagers angrerett og norsk returadresse.
 • Lene sitter klar til å hjelpe deg på info@garnspesialisten.no
 • Vi tar forbehold om utsolgte varer, skrivefeil og endringer.

BETALING

I nettbutikken kan du betale med:

 • Kredittkort – Visa og Mastercard
 • Klarna

Betaler du med kredittkort vil beløpet først bli trukket fra kortet når varene er sendt. Det vil ALDRI trekkes et større beløp enn det du har godkjent ved kjøp.

Vi bruker krypteringsteknologien SSL (Secure Socket Layer) for å sikre at bestillinger og personlige data kun kan leses av datamaskiner og ansatte i Garnspesialisten. Betalingskortinformasjon kan ikke leses av ansatte. Vi trenger ditt navn, leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer for å kunne gjennomføre bestillingen din. Alle personlige opplysninger blir behandlet konfidensielt.

LEVERANSE

Alle pakker leveres til døren av Posten/Bring. Vi pakker normalt bestillinger innen 24 timer (mandag-fredag). Vi sender pakken fra vårt lager innen 1-3 virkedager. Transport til Sør-Norge tar som regel 1-4 virkedager til Sør-Norge og 5-7 virkedager til Nord Norge. Ved særlige begivenheter som Black Friday, helligdager og lignende må ekstra leveringstid påregnes. Ved feil i varebeholdningen eller lignende kan det oppstå forsinkelser som kan gå utover leveringstiden. Alle leveringstider er veiledende. Garnspesialisten er ikke ansvarlig for forsinkelser som oppstår hos transportør.

Du vil motta varsel pr. e-post når vi har sendt en vare til deg.

Ved mottak av varer bør du umiddelbart sammenligne det som ble levert med ordrebekreftelsen. Dersom det er mangler eller feilemballerte varer, må du kontakte info@garnspesialisten.no så snart som mulig med informasjon om ordrenummer, navn og e-postadresse.

Vi leverer dessverre ikke til Jan Mayen (NO 8099) eller Svalbard (NO 9170-9179).

SAMSENDING

Har du lagt inn flere bestillinger hos oss og ønsker at de skal sendes samlet, er det viktig at du sender en e-post om dette med vedlagt ordrenummer. Dessverre er det ikke nok å skrive det i kommentarfeltet når du bestiller. Vi kan ikke alltid imøtekomme forespørsler om samsending. Det skyldes at vi er flere som står og pakker ordrer og med det store antall pakker vi sender er det ikke alltid mulig å sortere dem. 

EMBALLASJE

Miljøet er viktig for oss og derfor må vi ta godt vare på det. Dette gjør vi f.eks. ved å gjenbruke leverandøremballasje og boksfylling. Vi samarbeider med Miljøvenlig-pakning, som sertifiserer bedrifter som gjør en innsats for å ta vare på begrensede ressurser ved å redusere antall pappesker og dermed skåne miljøet.

Vi håper at du vil være med å ta vare på miljøet vårt 🙂

ANGRERETT OG KLAGE

I henhold til kjøpslovens regler gis du som forbruker 14 dagers returrett, regnet fra den dagen varen(e) er mottatt. I tillegg har du 24 måneders reklamasjonsrett på alle varer.

Hvis du angrer på kjøpet, returnerer du bare varen i samme stand som du mottok den. Varen må være ubrukt. Husk at du er ansvarlig for varen inntil Garnspesialisten har mottatt den. Du kan kjøpe returetikett her.

Kontakt Lene på info@garnspesialisten.no før du returnerer varer og skriv hvilken/hvilke varer i ordren du ønsker å returnere. Dette gjelder både for retur, reklamasjon og bytte.

OBS: vi tar ikke imot varer som returneres på postoppkrav. Varene skal sendes direkte til den adressen du får fra Lene.

Ved bytte gjelder samme vilkår som oppgitt for retur. Når vi sender byttevarene til deg, betaler vi fraktkostnadene.

Skulle du angre på kjøpet, vil kjøpesummen selvfølgelig bli refundert til deg ved overføring til din bankkonto, når varen er returnert og kontrollert, og den overholder reglene for angrerett. Det fremskynder prosessen hvis du legger ved følgeseddelen eller en lapp med ordrenummeret ditt. Vi behandler returpakker innen ca. 5 virkedager fra vi mottar dem.

SPOLENES VEKT OG EVT. STANDARDAVVIK

Når du kjøper garn på spoler (spole eller rull), betaler du alltid KUN for garnet. Det betyr at vi trekker fra vekten av selve spolene. Spolene våre har forskjellig vekt avhengig av materialet de er laget av, men typisk fra 25 til 50 gram.

Når du veier garnet vårt kan du oppleve at de ikke veier akkurat det samme som det som står inni spolene eller på lappen. Noen ganger veier de litt mer, andre ganger litt mindre. Dette skyldes flere faktorer og det er derfor normalt at fabrikkene ikke alltid kan treffe vekten 100 % nøyaktig. Spesielt naturlige materialer (f.eks. ull) har en tendens til å absorbere damp fra luften uten at det merkes ved berøring. En liten forskjell på 1-2 grader i romtemperatur kan bety at ullen absorberer opptil 10 % av vekten.

Ulike garnprodusenter har ulike standarder mht. vektavvik.

Bransjestandarden er 5 %, hos Garnspesialisten har vi valgt å legge oss på kun 4 %. Det betyr at en vektforskjell på opptil 40 gram ved kjøp av 1 kilo garn er helt normalt.

Lurer du på om du har nok garn til ditt prosjekt, er du hjertelig velkommen til å skrive til vår kundeservice og få veiledning.

FARGEGJENGIVELSE PÅ VARER

Siden de aktuelle fargene du ser i nettbutikken avhenger av fargegjengivelsen på dataskjermen din, kan vi ikke garantere at skjermen din viser samme nyanse som produktet du får levert.

Her kan du se noen eksempler på hvordan samme farge kan vises på forskjellige enheter (PC, iPhone eller iPad):

 

INFORMASJONSKAPSLER

Hos Garnspesialisten brukes den typen informasjonskapsler som kalles «permanent cookie». Fordelen med denne informasjonskapselen er at den lagres som en tekstfil på datamaskinen din i opptil én måned. Derfor kan du legge igjen en foreløpig bestilling i handlekurven, og fortsette med bestillingen i opptil flere dager etterpå. Ingen personlig identifiserbar informasjon lagres i denne typen informasjonskapsler.

Du kan slette informasjonskapsler fra datamaskinen din når som helst; I Internet Explorer slettes informasjonskapsler under menyen “funksjoner” – “Internettinnstillinger” – “Slett”.

I tillegg bruker vi også informasjonskapsler fra Google Analytics for å forbedre brukeropplevelsen din. Informasjonen i disse informasjonskapslene lagres i 38 måneder, deretter slettes de automatisk. Hvis du ikke ønsker å ha denne informasjonskapselen på datamaskinen din, kan du fravelge den her.

PERSONOPPLYSNINGER

Når du legger inn en bestilling hos oss, trenger vi følgende informasjon for å behandle den:

 • Navn
 • Adresse
 • Tlf.nr.
 • E-postadresse

Vi trenger denne informasjonen for å kunne levere bestillingen din gjennom vår logistikkpartner GLS/Bring. Dine personopplysninger vil ikke bli utlevert til tredjepart, med mindre du har bestilt varer som er sendt av en av våre samarbeidspartnere. Dette er beskrevet under de enkelte produktene.

I tillegg inkluderer registreringen en oversikt over hvilke varer du har bestilt. Disse dataene er kun tilgjengelige for betrodde ansatte hos Garnspesialisten ApS og lagres elektronisk i vårt system i fem år (ved utgangen av aktuelle regnskapsåret). Deretter slettes de i henhold til bokføringsloven.

Du vil alltid kunne logge inn på kundekontoen din og få tilgang til disse dataene og korrigere dem hvis behovet skulle oppstå. Behandlede bestillinger kan imidlertid ikke rettes/slettes.

Hvis du ønsker at dataene dine skal slettes, kan du i henhold til personopplysningsloven alltid kontakte oss.

Databehandlingsansvarlig er Zuzana Obel, eier av Garnspesialisten ApS.

Garnspesialistens offisielle adresse i Norge er c/o Nordic DC, Mail Boxes Etc. 348, Postboks 1, Youngstorget, 0028 Oslo, mens hovedkontor og varelager ligger i Danmark: Brønsholmvej 26, 2980 Kokkedal.

Skroll til toppen