GARNALTERNATIVER

Når du er på jakt etter et garnalternativ til en oppskrift du har forelsket deg i, er det greit å ha oversikt over garn med matchende strikkefasthet – det finner du her! I denne kategorien finner du garn som vi har strikket strikkeprøver på. I Garnspesialisten varierer utvalget alltid, og selv om vi elsker å slå opp masker rekker vi dessverre ikke å strikke prøver av alle våre garnkvaliteter. Det kan godt finnes flere alternativer i vårt store sortiment som vi bare ikke har rukket å strikke ennå. Du er alltid velkommen til å ringe eller sende oss en e-post for veiledning om ditt prosjekt.

Viser 1–20 av 48 resultater

GARNALTERNATIV TIL KJENTE STRIKKEMØNSTRE

Er du forelsket i en strikkeoppskrift, men synes garnet er litt for dyrt? Har du funnet en oppskrift der garnet ikke lenger er å oppdrive? Kunne du tenke deg å strikke en modell, men synes garnet er litt kjedelig, og vil du heller bruke et unikt garn med en spennende tekstur som ingen andre har? Da har du kommet til rett sted – for garnalternativer.

Hos Garnspesialisten finner du lekre garnalternativer til enda lekrere priser 🙂 Her kan du søke etter spennende garnalternativer sortert etter strikkefasthet, som ofte er den mest avgjørende søkefaktoren.

HVA ER GARNALTERNATIVER?

Med garnalternativer mener vi rett og slett en annen type garn (et alternativ) sammenlignet med garnet oppskriften tilsier. Vanligvis vil du se etter 4 ting når du leter etter et garnalternativ:

  • strikkefasthet
  • materiale
  • pinnestørrelse
  • løpelengde

Strikkefastheten den viktigste faktoren når du skal vurdere et garnalternativ. Hvis du treffer strikkefastheten, betyr ikke pinnestørrelse, løpelengde og materiale så mye. Da kan du bare lene deg tilbake og følge oppskriften til punkt og prikke.

Neste trinn er å bestemme seg for materiale. Er det en sommerbluse? Da er kanskje ikke ullgarn det beste alternativet. Er det garn med mohair som foreslås i oppskriften? Da vil du få et nokså tungt resultat hvis du velger bomullsgarn som alternativ.

Materiale er også viktig når man tenker på tekstur og visuelt uttrykk. En god idé er å strikke en prøve for å kunne vurdere om du blir fornøyd med resultatet.

Pinnestørrelsen er ikke så avgjørende, for alle strikker forskjellig, og derfor kan du justere pinnestørrelsen opp eller ned etter strikkefastheten og ønsket uttrykk. Prøv deg frem og juster underveis.

Løpelengden er viktig når du skal bestemme deg for hvor mye garn du skal kjøpe. 50g mohairgarn går lengre enn for eksempel 50g ullgarn eller bomullsgarn. Så hvis modellen er strikket i tynn, luftig mohair, men du ønsker en ullversjon, så må du kjøpe flere gram ullgarn for å treffe riktig antall meter.

GARNALTERNATIVER ETTER STRIKKEFASTHET

I denne kategorien har vi sortert garn etter strikkefasthet. Vi kjenner ikke strikkefastheten til alle garn, og ikke all strikkefasthet kan følges 100 %.

Vi selger kun garnrestlpartier, som vanligvis ikke kommer fra håndstrikkeverdenen. Det er derfor først når vi har strikket en strikkeprøve at vi kan si hvor mange masker pr 10 centimeter den gir. Og med mengden garn vi får inn døren hver måned, er det rett og slett umulig å klare å strikke prøver på alle restpartiene våre.

Utvalget i kategoriene er derfor ikke uttømmende. Du vil vanligvis kunne finne flere garn basert på andre kjente faktorer som materiale eller løpelengde.

STRIKK ALLTID EN PRØVE FØR DU BEGYNNER

Alle strikker forskjellig, noen strikkere liker et mer luftig uttrykk, mens andre foretrekker en tettere strikkefasthet. Strikkefasthet er derfor alltid en rettesnor, og vi anbefaler på det sterkeste at du strikker din egen prøve før du setter i gang. Husk også å vaske prøven. Noen garn folder seg ut etter vask, andre krymper litt.

Det kan være at det samme garnet finnes i en, to eller tre forskjellige garnkategorier. Det er fordi vi har laget strikkeprøvene med en, to eller tre tråder. Dette skriver vi tydelig i produktbeskrivelsen.

Er du i tvil kan du alltids kontakte vår hyggelige kundeservice 🙂