BÆREKRAFTIG GARN

I kategorien Bærekraftig garn har vi samlet alle garn som er produsert med ekstra omtanke for miljøet. Leter du etter garn laget av resirkulerte fibre, garn sertifisert med OEKO-TEX eller GOTS eller innovative materialer med lavere klimaavtrykk – som f.eks. tanggarn – har du landet i riktig kategori.

Viser alle 11 resultater

BÆREKRAFTIG GARN

I kategorien Bærekraftig garn finner du det lekreste garnet med den vakreste historien. Det er garn som er laget av mer bærekraftige materialer, er øko-tex-sertifisert eller laget av resirkulerte fibre.

Det at garnet er med i kategorien Bærekraftig garn betyr imidlertid ikke nødvendigvis at garnet er bærekraftig. For å kunne kalle et produkt bærekraftig kreves det en livssyklusanalyse, hvor produktets livsreise fra vugge til grav gjennomgås. Det skal lages en detaljert oversikt over miljøpåvirkningene knyttet til produktet, hvor det tas hensyn til alt fra råvarer og utvinningsmetoder til energi, vann, avfall og transport og hvordan produktet deponeres etter bruk.

Svært få produkter kan defineres som bærekraftige. Og så langt er det få garnprodusenter som gjennomfører denne typen analyser. Men det er stadig flere som velger å ta hensyn til miljø, dyrevelferd og sosiale faktorer i produksjonene eller som går igjennom den krevende processen for å oppnå miljø-sertifiseringer av garnet. Og det vil vi gjerne løfte frem i denne kategorien.

BILLIG OEKO-TEX GARN

Oeko-tex-sertifikatet er et av verdens mest kjente merkevarer for garn og tekstiler testet for skadelige stoffer. Med denne sertifiseringen er du som forbruker sikret at garnet er testet for mer enn 300 ulike helse- og miljøskadelige stoffer. Derfor er oeko-tex-sertifisering også kjent som «trygge tekstiler».

At garnet er oeko-tex sertifisert betyr ikke nødvendigvis at det er et økologisk produkt. Det er imidlertid fortsatt varer av høy kvalitet, og du kan derfor trygt velge varer med oeko-tex-merket.

En ekstra bonus er den gode prisen på garnet. Siden vi kjøper garn direkte fra fabrikkene, kan vi selge det til markedets laveste priser.

GARN AV RESIRKULERTE FIBRE

I denne kategorien finner du også vår «recy»-linje. Vi har en rekke produkter som er basert på resirkulering av eksisterende fibre. Det kan være naturlige fibre, men også syntetiske fibre som polyester. Du tar rett og slett gamle fibre/garn/tekstiler og spinner dem til nytt garn. Det er genialt… og mer miljøvennlig 🙂

MILJØVENNLIG GARNALTERNATIV

Utvalget i denne kategorien er ikke det største, det er vi godt klar over. Her finner du KUN garn som er produsert med særlig omtanke for f.eks. miljø, dyrevelfærd eller sosiale forhold.

Men det er viktig for oss å understreke at bærekraft hos oss handler om noe mer enn bare hvilket materiale garnet er laget av.

Følgende gjelder derfor for ALLE våre garn i HELE nettbutikken.

Alle våre garnleverandører har bærekraft høyt på agendaen. Det er en veldig viktig parameter for oss når vi ser etter nye leverandører av garn til deg. Det er viktig for oss at de jobber med bærekraft i produksjonen.

Bærekraft handler ikke bare om at garnet er laget av et sertifisert materiale. Det kan være sosial bærekraft, der de sørger for at bøndene har gode og trygge arbeidsforhold. Eller det kan være dyrevelferd – å sørge for at for eksempel merinosauer har det godt og at de ikke utsettes for mulesing – et smertefullt inngrep der et område av sauen som er infisert med fluelarver skjæres bort uten bedøvelse med en skarp saks eller kniv.

Mange av våre leverandører finner nye måter å resirkulere rester eller uønsket sortiment på, eller har utviklet egne maskiner, som for eksempel sparer på vann, strøm eller fossilt brensel.

GARNKJØP MED OMTANKE

Hos Garnspesialisten selger vi kun garn fra tekstilbransjens overproduksjon. Garn som ellers ville ende som deadstock eller garnsvinn.

Vårt konsept «redd garnet» er basert på sirkulær økonomi. Vi kjøper opp restlagre fra overproduksjon og forlenger dermed garnets levetid. Når du kjøper garn hos oss, gir du det nytt liv og bidrar til å redusere garnsvinn.

Våre leverandører produserer i gjennomsnitt rundt 2 tonn garnsvinn årlig. Det er dette garnet vi kjøper istedenfor å bestille nyprodusert garn. Du kan derfor kjøpe garn hos oss med god samvittighet.

BILLIG GARN

Fordi vi kjøper restpartier direkte fra fabrikker, kan vi tilby markedets absolutt laveste priser. Og det synes vi du også skal få glede av 🙂

Skroll til toppen
Rull til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.