BÆREKRAFTIG GARN

Vi i Garnspesialisten gjør hver dag vårt beste for å tilby deg garn i topp kvalitet som har minst mulig innvirkning på miljøet – det er vår misjon! Størstedelen av garnet vårt er ikke nyprodusert, men stammer fra tekstilindustrien, hvor det har blitt til overs på grunn av overproduksjon og raske endringer i mote. I denne kategorien finner du også garn som er produsert med ekstra omtanke for miljøet. Hvis du ser etter garn laget av resirkulerte fibre, garn sertifisert med OEKO-TEX eller innovative materialer som garn laget av tang, har du havnet i riktig kategori.

Viser alle 9 resultater

BÆREKRAFTIG GARN

I kategorien Bærekraftig garn finner du det lekreste garnet med den vakreste historien. Det er garn som er laget av bærekraftige materialer, er øko-tex-sertifisert eller laget av resirkulerte fibre.

BILLIG ØKO-TEX GARN

Oeko-tex-sertifikatet er et av verdens mest kjente merkevarer for garn og tekstiler testet for skadelige stoffer. Med denne sertifiseringen er du som forbruker sikret at garnet er testet for mer enn 300 ulike helse- og miljøskadelige stoffer. Derfor er oeko-tex-sertifisering også kjent som «trygge tekstiler».

At garnet er oeko-tex sertifisert betyr ikke nødvendigvis at det er et økologisk produkt. Det er imidlertid fortsatt varer av høy kvalitet, og du kan derfor trygt velge varer med oeko-tex-merket.

En ekstra bonus er den gode prisen på garnet. Siden vi kjøper garn direkte fra fabrikkene, kan vi selge det til markedets laveste priser.

GARN FRA RESIRKULERT FIBER

En annen type bærekraftig garn du finner i denne kategorien er vår «recy»-linje. Vi har en rekke produkter som er basert på resirkulering av eksisterende fibre. Det kan være naturlige fibre, men også syntetiske fibre som polyester. Du tar rett og slett gamle fibre/garn/tekstiler og spinner dem til nytt garn. Det er genialt… og miljøvennlig 🙂

MILJØVENNLIG GARNALTERNATIV

Utvalget i denne kategorien er ikke det største, det er vi godt klar over. Her finner du KUN garn som faktisk er laget av bærekraftige materialer. Men det er viktig for oss å understreke at bærekraft hos oss har et langt større omfang enn bare materialet garnet er laget av.

Følgende gjelder derfor for ALLE våre garn i HELE nettbutikken.

Alle våre garnleverandører har bærekraft øverst på agendaen. Det er en veldig viktig parameter for oss når vi ser etter nye leverandører av garn til deg. Det er viktig for oss at de bevisst jobber med bærekraft i produksjonen.

Bærekraft handler ikke bare om at garnet er laget av et sertifisert materiale. Det kan være sosial bærekraft, der de sørger for at bøndene har gode og trygge arbeidsforhold. Eller det kan være dyrevelferd – å sørge for at for eksempel merinosauer har det godt og at fibrene er mulesingfrie. Det vil si at sauene ikke har vært utsatt for mulesing, der et område av sauen som er infisert med fluelarver skjæres bort uten bedøvelse med en skarp saks eller kniv, og der sauene overlates til seg selv etterpå.
Mange av våre leverandører finner nye måter å resirkulere rester eller uønsket sortiment på, eller har utviklet egne maskiner, som for eksempel sparer på vann, strøm eller fossilt brensel.

BÆREKRAFTIG GARNKJØP

Hos Garnspesialisten selger vi ikke bare garn som er bærekraftig. Det er selve prosessen med garnanskaffelse som gjør oss til en mer bærekraftig bedrift.

Vårt konsept «redd garnet» er basert på sirkulær økonomi. Vi kjøper opp restlagre fra overproduksjon og forlenger dermed garnets levetid. Ved å kjøpe garn hos oss gir du det nytt liv og bidrar derfor til å redusere garnsvinn.

Våre leverandører produserer i gjennomsnitt rundt 2 tonn garnavfall årlig. Det er dette garnet vi kjøper istedenfor å bestille nyprodusert garn. Du kan derfor kjøpe alt garn hos oss med god samvittighet.

BILLIG BÆREKRAFTIG GARN

Fordi vi kjøper restlagre direkte fra fabrikker, kan vi tilby markedets absolutt laveste priser. Og det synes vi du også skal få glede av 🙂

Scroll to Top
Rull til toppen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Du vil vel ikke gå glipp av lekre restpartier med garn til markedets laveste priser? Hold deg oppdatert ca. 4 ganger i måneden og vær blant de første som får beskjed :-)

Du kan til enhver tid avmelde deg igjen..

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.