FLUFFY GARN

Vi elsker fluffy garn. De tykke, børstede garnkvalitetene er perfekte til voluminøse gensere og cardigans med den optimale kombinasjonen av varme og letthet. Mohair følgetrüd er ogsü en børstet garntype, som du derfor finner her i kategorien. Som sine tyngre slektninger, tilfører børstet mohair fylde, mykhet og varme til ethvert prosjekt. 

Viser alle 10 resultater

FLUFFY GARN

Hvis du også elsker det fnugglette, luftige og myke garnet, så har du kommet til rett sted. Her oppbevarer vi kremen av kremen – helt kalorifritt 🙂 

Børstet garn er helt klart den bestselgende garntypen vĂĽr, og det skjønner vi godt. Det kan brukes til nesten alt. Til tynne og tykke pinner – og til alt mulig, for eksempel sjal, gensere, luer, votter, puter og kosepledd.

HVA ER FLUFFY GARN? 

Fluffy eller børstet garn begynner oftest som et bouclÊ-garn. Garnet børstes godt slik at du ikke lenger kan se løkkene. Denne prosessen gjør samtidig garnet veldig mykt og gir en sÌrlig letthet og fylde.

BILLIG BØRSTET MOHAIR 

Norges mest populÌre fluffy garn er definitivt mohair. Mohair kommer fra mohairgeiter og blir uvanlig mykt nür det børstes. Den mest kjente garnblandingen er mohairsilke, som kombinerer mohairens mykhet og silkens glans pü en lekker og luksuriøs müte. Silke gir büde styrke og holdbarhet til garnet. 

Dessverre er silke og mohair ogsü noen av de dyreste materialene pü markedet. Men heldigvis har vi ofte lekre og like vakre garnalternativer til silke/mohair i riktig prisklasse. For ü holde omkostningene nede brukes ofte børstet alpakka eller merinoull i stedet for mohair og akryl i stedet for silke. 

FLUFFY GARN TIL BABYKLÆR 

Det er mange delte meninger om ü bruke fluffy garn til babystrikk. Det er ingen bevis for at børstet garn er skadelig for de minste barna. Men vür erfaring er at denne typen klÌr er noksü upraktiske. De smü fibrene kan løsne og sitte fast pü babyens fingre som ofte havner i munnen og demed irritere de søte smü. Hvis du har lyst til ü strikke noe ultramykt til babyen din, vil vi anbefale deg ü finne noe superlekkert garn i vür babystrikk-kategori i stedet. 

Skroll til toppen