TUFTEGARN

Tufte garn på spoler er noe vi har mye av. Muligvis finner du faktisk Norges største utvalg av garn på spoler her på nettsiden. Garn på spoler er helt perfekt når du skal prøve deg på tufting. Vi kan tilby garn i alle tykkelser og farger samt effektgarn som pelsgarn og mye annet. Det gir liv og tekstur til tuftingen.

Viser 1–20 av 39 resultater

GARN TIL TUFTING

Hos oss finner du tuftegarn på spoler i tonnevis. Tufting har blitt en stadig mer populær håndarbeidsteknikk fordi det er morsomt, enkelt og raskt.

HVA ER TUFTING?

Tufting er en spennende håndarbeidsteknikk som brukes til å lage tepper. Tuftet garn skyves fra baksiden gjennom et lerret som er spent opp på en ramme. Disse blir skutt som små løkker eller kuttede tråder som minner om rya.
Mange tufter gulv- eller veggtepper, men putetrekk eller vesker er også populære tuftede produkter.

HVA BØR BRUKES TIL TUFTING?

Du kan tufte manuelt, med en Danella-nål eller ved hjelp av en maskin – en såkalt tuftepistol. I tillegg trenger du lerret i ramme og garn.

Ved tufting bruker man ofte garn på spoler, fordi det står stødig på gulvet og ikke beveger seg mens man tufter.
Når du er ferdig med tufteprosjektet ditt vil du typisk påføre et tynt lag lateks for å stabilisere arbeidet slik at det ikke rakner opp etter at du har kuttet det.

HVILKE GARN TIL TUFTING?

Du kan tufte med alle typer garn. Det er ingen restriksjoner eller anbefalinger for materiale. Du kan tufte med alle plantefibre og animalske fibre, men også syntetiske fibre. Det viktigste er uttrykket du ønsker. Skal du tufte tepper kan det være lurt å velge 100 % ullgarn eller en blanding av ull og polyamid, noe som hjelper på slitestyrken.

Det er heller ingen begrensninger angående tykkelse. Hvis garnet er for tynt, kan du føre flere tråder gjennom maskinen.

Det er også morsomt å eksperimentere med forskjellige typer garn. Du kan tufte med vanlig 2-trådet garn, men også med fluffy garn, børstet garn, båndgarn eller pelsgarn. Bouclé-garn er spesielt vakkert i tufting, siden det er veldig voluminøst og mykt garn.

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.