GARNNØSTER

Garnnøster er enkle å håndtere og du kan kjøpe akkurat den mengden garn du trenger. Gå på oppdagelse i vårt utvalg av garn i nøster hvis du er på utkikk etter garn til et mindre prosjekt eller hvis du leter etter rester til en Lærke Bagger-inspirert genser.

Viser alle 6 resultater

BILLIGE GARNØSTER 

Alle som driver med håndarbeid kan bruke garnnøster. Garnnøster er nordmenns mest foretrukne garntype. 

Garn i nøster inneholder en mindre porsjon garn som typisk veier 50 gram. Rundt dem vil du vanligvis se en banderole med beskrivelse av garnet, materialinnhold, vekt og antall meter. I tillegg finner du produsentens navn og ofte vaskeanvisning samt veiledende pinnestørrelse og noen ganger også strikkefasthet. Alt dette er superviktig informasjon å ha med seg. Ikke minst fargenummer og farge. 

OM GARNFARGING 

Det som er bra med nøster er at de er lette og enkle å ta med på ferie. MEN…. et garnnøste er sjelden nok til et helt prosjekt. Sørg derfor for at du alltid har nok til prosjektet ditt og at du velger nøstene i samme innfarging. Det er kjipt å stå der på slutten og mangle 50 meter for å bli ferdig med genseren. Butikkene har sjelden samme innfargingsbatch på lager når det har gått flere måneder. 

Og du kan alltid se det, når ett nøste har en annen farge enn resten. Dessverre… 

Har du kjøpt garn i samme farge, men forskjellig innfarging? Fortvil ikke, her får du et tips til hvordan du kan strikke med nøster i forskjellige farger for å skjule fargeskiftet mest mulig. Du strikker skiftevis med de forskjellige nøstene, slik at du strikker en pinne med garnnøste i farge 1 og en pinne med nøste i farge 2. På den måten blir fargene jevnt fordelt, noe som og gir litt liv til strikketøyet. 

Gjem garnrestene dine, du kan alltid bruke dem senere i småprosjekter eller til større restestrikkprosjekter. 

Skroll til toppen