GARN TIL BABYKLÆR

Noe av det koseligste vi vet er å strikke babystrikk til familie eller venner som venter barn. Derfor har vi alltid et utvalg garn til babyklær. Enten du foretrekker naturens mykeste materialer, garn med OEKO-TEX sertifisering, akrylgarn eller superwashgarn for enkel vask, så har vi noe til deg. 

Viser alle 15 resultater

BILLIG GARN TIL BABYKLÆR

Babyer har veldig sart hud og er vare for materialer som klør eller irriterer huden. Det er to ting du bør tenke på før du kjøper garn til babyklær. 

  1. Materiale – er garnet mykt og allergivennlig? 
  2. Vask – skal garnet håndvaskes eller kan det vaskes i maskin? 

Her finner du det fineste og mykeste garnet, som er perfekt til den lille babyen. Det kan være mykt ullgarn som oftest er laget av merinoull eller kashmir. Eller det kan være silke eller mykt bomullsgarn. Vi har også et deilig og supermykt akrylgarn. Garn med andre syntetiske fibre er også bra til babyklær fordi de kan maskinvaskes. Og det er en win-win for travle foreldre. 

ER MOHAIR BRA FOR BABYER? 

Vi anbefaler ikke å bruke mohair (og andre fluffy garn som alpakka eller angora) til nyfødte og helt små barn. Mohair er et loddent garn, og fibrene kan være ubehagelig for barnet å få i munnen. 

ULLGARN TIL BABYSTRIKK 

Ullgarn er et veldig deilig babygarn. Ull varmer godt både om vinteren og om sommeren. Det finnes mange typer ullgarn som egner seg til babystrikk. Det viktigste er at det ikke klør. 

Vi anbefaler på det varmeste merinoull, kashmir og alpakkagarn – men unngå lodne og luftige garn som mohair eller angora – som beskrevet over. Husk at ullstrikk må vaskes enten for hånd eller på ullprogram. Har du ikke tid til håndvask er superwash-behandlet ull et godt valg fordi det tåler maskinvask på 30-40 grader 🙂 

SOMMERSTRIKK TIL BABY 

Har du et sommerbarn kan vi anbefale å se etter garn med litt plantefibre i. Her vil de fleste (beste)foreldre velge bomullsgarn eller viskose. Silkegarn er også et flott babygarn. Du kan også velge en blanding av merino/bomull eller silke/lin. 

OEKO-TEX-SERTIFISERT BABYGARN 

Uansett hvilket materiale du velger er oeko-tex-sertifisering en fin bonus når du velger garn til babystrikk. Den garanterer at garnet er fritt for skadelige kjemikalier og farlige stoffer som kan gi allergi hos nyfødte barn. 

Her har vi samlet både oeko-tex og ikke-oeko-tex babygarn. Vil du et skritt videre kan du se på kategorien Bærekraftig garn. 

BILLIG AKRYLGARN TIL BABYSTRIKK 

Akrylgarn er blant de mest praktiske garn til babystrikk, ikke bare fordi det er utrolig mykt, men fordi du kan maskinvaske klærne uten at de nupper eller krymper. I tillegg er det ofte det billigste garnet på markedet. Hos oss finner du billig akrylgarn fra 8 kr. pr nøste. 

STRØMPEGARN TIL BABYKLÆR 

Hvis du strikker til en veldig nysgjerrig baby som elsker å krype rundt og gå på oppdagelsesferd, så kan du vurdere å strikke eller hekle klær i strømpegarn. Strømpegarn er vanligvis superwash-behandlet ullgarn tilsatt nylon. Det betyr at a) klærne kan maskinvaskes på 30-40 grader og b) klærne blir utrolig slitesterke. Da trenger du ikke å bekymre deg for hull på bukseknær eller albuer når minien krabber av gårde🙂 

STRIKKING OG HEKLING TIL BABY 

Det finnes uendelig med ting du kan strikke eller hekle til babyen din. Det er utrolig givende fordi det som oftest er små søte ting som kjapt blir ferdig. Du kan strikke eller hekle forskjellige babyklær (bukser, strømper, luer, halser, cardigans, kjøredresser eller bloomers) eller hekle tilbehør til hverdagsbruk. Enten det er bamser, smokkesnor, babytepper, sjal eller babyrangler – vi er sikre på at det blir populært 🙂 

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.