100% NATURGARN

Leter du etter et 100% naturgarn er du kommer til rett sted. Her har vi samlet garn som er spunnet utelukkende av naturlige fibre. Vi har et stort utvalg av garn laget av ull, bomull, lin, silke og andre vegetabilske og animalske fibre. 

Viser alle 14 resultater

BILLIG NATURGARN

I denne kategorien har vi samlet billig naturgarn laget utelukkende av naturlige materialer, som bomull, lin, silke og ulike typer ullgarn, samt viskose og andre vegetabilske fibre. 

Er du ikke så glad i syntetiske fibre, så er denne kategorien perfekt for deg 🙂 Her finner du garn i forskjellige tykkelser, farger og materialer. Vi har glatt garn eller garn med spennende tekstur – alt som den naturlige garnverden kan tilby. 

Alt garnet er fra restpartier og selges etter førstemann til mølla-prinsippet, og når det er utsolgt kan vi ikke bestillle nytt hjem. Det produseres tonnevis med overskuddsgarn hvert år, som ikke blir brukt i tekstilproduksjonen. Det er kjempesynd for alle, og spesielt for miljøet. Det er ingenting galt med kvaliteten, så det må ikke gå til spille. Det er her vi hos Garnspesialisten spiller en rolle. Og derfor – når du kjøper naturgarn fra oss, bidrar du til å redusere garnsvinn. 

Som en liten bonus kan vi derfor ALLTID garantere markedets billigste priser på ALT vårt garn. 

VASK AV RENT NATURGARN 

Noen lurer på om rent naturgarn uten syntetiske fibre bare kan håndvaskes. Sånn er det ikke. Mange vaskemaskiner har i dag et ull/silkeprogram som klarer oppgaven. Vaskemaskinen er bedre på å kontrollere bevegelse og temperatur, så maskinvask er faktisk ofte bedre enn håndvask. 

Uansett om du håndvasker strikketøyet eller bruker vaskemaskin, er det viktig at du bruker ullvaskemiddel. Hold deg unna vanlige vaskemidler som bryter ned enzymene i fibrene. 

Ofte tåler garn som bomull vanlig maskinvask på 40 – 60 grader. Uansett hvilket materiale du jobber med, vil jeg råde deg til å lage en liten (strikke)prøve og vaske den før du vasker det ferdige designet. 

Skroll til toppen