BOMULLSGARN

Bomullsgarn er superpopulært – og med god grunn. Det er et allsidig materiale som passer godt til alt fra myk babystrikk til oppvaskkluter, en strikket veske eller en heklet solhatt. Hos Garnspesialisten har vi både tradisjonelt bomullsgarn i nøster, bomullsbåndgarn, resirkulert bomull og mye mer. 

Viser alle 15 resultater

BOMULLSGARN REDDET FRA TEKSTILINDUSTRIEN 
Bomullsgarn er populært til mange typer håndarbeid – og med god grunn. Bomull er også et av de mest brukte materialene i tekstilindustrien, hvor det spiller en vigtig rolle i alt fra jeans til T-skjorter. 

Bomull har mange gode egenskaper som mykhet og slitestyrke. Selve bomullsfibrene er frøull fra kapselen til bomullsplanten. Dessverre er produksjonen av bomullsfibre belastende for miljøet, særlig når det gjelder vannforbruk. Dette forsterkes av at bomullsplanter vokser i de varmere delene av verden, steder hvor vann ofte er en knapp ressurs. Vannforbruket til bomullsproduksjon konkurrerer derfor med drikkevannsforsyningen, et stort problem for både lokale bomullsprodusenter og resten av befolkningen i områdene. 

Det finnes gode alternativer til bomullsfibre som bruker mindre vann i produksjonen. Lin er et godt eksempel som øker i popularitet. Linplanten vokser imidlertid i kjøligere strøk, og det er derfor ikke lett for en bomullsprodusent å legge om produksjonen fra bomull til lin. 

Hos Garnspesialisten mener vi at ingenting garn må gå til spille. Når det gjelder bomullsfibergarn, som allerede har stort avtrykk når det gjelder vannforbruk og press på nærområdet, blir det bare enda viktigere for oss å bidra til å unngå garnspill og overproduksjon. Derfor sørger vi for å kjøpe opp garnrester og overskuddsproduksjon fra tekstilindustrien, slik at du kan velge bomullsgarn til ditt neste prosjekt og gi nytt liv til bomullsgarn som allerede er produsert. Slik tar vi sammen vare på miljøet og reduserer garnspill 😊 
ET BREDT UTVALG AV BOMULLSGARN 
Garn av bomull kan brukes til alle typer håndarbeid. Enten du driver med håndstrikking, hekling, blonder, tufting, maskinstrikking eller veving, finner du passende bomullsgarn i vårt sortiment. Vi har både tynt og tykt bomullsgarn. I tillegg til rent bomullsgarn finner du også lekre garnblandinger av for eksempel lin/bomullsgarn eller silke/bomullsgarn. Begge er fantastiske til sommerstrikk, fordi de er temperaturregulerende. Vårt garnutvalg kommer i både store og små partier alt etter hvordan vi mottok det fra leverandørene. 

Vi nøster ikke garnet opp i mindre porsjoner. Når vi mottar garnet sørger vi først og fremst alltid for at kvaliteten er på topp; så veier, deklarerer og registrerer vi det – så du trygt kan kjøpe garnet ditt hos oss. Vi ønsker ikke å bidra til ytterligere energi- og ressursforbruk og avstår derfor fra å videreforedle garnet når vi får det innenfor dørene. På denne måten kan vi beholde de beste prisene på markedet, slik at alle kan glede seg over håndverk og belaste miljøet minst mulig. Ønsker du å nøste garnet opp i mindre porsjoner, finner du nydelig utstyr her. 
BOMULLSGARN SOM ALTERNATIV TIL ULLGARN 
Mykt bomullsgarn er det ideelle valget for alle som ikke tåler å ha ull tett inntil kroppen. For å oppnå et ull-lignende resultat uten å bruk av ullgarn, kan du kombinere et bomullsgarn med en effektfull følgetråd. Vi har plysj- og pelsgarn laget av bomull, viskose eller syntetisk materiale. Kombinerer du disse med bomullsgarn får du et lett og luftigt resultat. Det er også perfekt for deg som foretrekker vegansk garn.  

Skroll til toppen