ALPAKKAGARN

Alpakkaull kommer ikke fra sauer, men fra alpakkaen som hovedsakelig lever i de kalde fjellene i Peru. Alpakkaullgarn er ekstra mykt og klør ikke, fordi selve ullfiberen er glatt. Velger du alpakkaull får du et resultat med ekstra varme og en elegant tyngde i det ferdige produktet. 

Viser 1–20 av 21 resultater

HVA ER ALPAKKAGARN? 
Alpakkagarn lages av alpakkaull – et luksuriøst og mykt materiale med mange fine egenskaper til bekledning innen både strikking, hekling og veving. Garn med alpakka lages av ull fra alpakkaen, et dyr som lever i Andesfjellene i Peru. Her har alpakkaen tilpasset seg det kjølige fjellklimaet og har derfor ekstra varm pels. Alpakkaull er varmere enn ull fra sau. 

Ull fra alpakka er alltid supermyk og den aller fineste og mykeste kvaliteten finnes på alpakkaens mage og kalles babyalpakkaull – selv om den ikke kommer fra alpakkaføll, som navnet ellers kan tilsi 😊 
FORDELER MED ALPAKKAGARN 
Som nevnt skiller alpakkaull seg fra tradisjonell saueull ved å være både varmere og mykere. Er du ekstra sensitiv for kløe, men likevel vil ha gleden av en varm genser i naturfiber, er alpakka et herlig garnalternativ. Her får du rikelig med varme og mykhet, uten fare for at det klør. 

Lammeull og saueull inneholder lanolin, som gjør ullen vann- og skittavvisende. Alpakkaer produserer ikke lanolin og alpakkaull er derfor lanolinfri. Er du allergisk mot lanolin er alpakkagarn derfor et godt valg for deg. 
BILLIG ALPAKKAGARN TIL MYK STRIKK 
På denne siden finner du Garnspesialistens utvalg av garn med alpakka. Det kan være både rene alpakkagarn og blandingsgarn med alpakka. Sortimentet vårt varierer hyppig, men du finner ofte lette blowgarn med alpakka og klassisk spunnet garn med alpakka, eventuelt blandet med andre ullfibre som Baby alpakka merino. Dette er gode kløfrie garnalternativer til for eksempel myk og varm babystrikk eller klær som du ønsker å ha direkte på huden. 
OVERSKUDDSGARN – ET GARNKJØP MED GOD SAMVITTIGHET
Hos Garnspesialisten finner du ikke nyprodusert alpakkagarn. Vår misjon er å redusere garnsvinn ved å redde overskuddsgarn fra den europeiske tekstilindustrien. Når det gjelder alpakka er det ekstra viktigt å unngå garnsvinn og sørge for at alpakkagarnet ikke blir kassert eller blir stående ubrukt på et lager.

Alpakkaene bidrar nemlig betydelig til global oppvarming på grunn av deres utslipp av metangass. Vi er derfor glade for å kunne tilby garn med alpakka billig – og uten de miljøkostnadene som er knyttet til nyproduksjon av de attraktive fibrene.