KASHMIRGARN

Her finner du vårt utvalg av garn med kashmir. Kashmir er blandt de mykeste og mest eksklusive ulltypene som finnes og egner seg veldig godt til for eksempel babystrikk eller for de som er ekstra følsomme for «kløe». Kashmirull stammer fra geiter i Kashmir-regionen mellom India og Pakistan, hvor dyrene tilpasser seg ekstreme temperaturendringer – en egenskap du får i den myke ullen, som egner seg for både varme og kalde dager. 

HVA ER KASHMIRGARN? 

Kashmirgarn lages av kashmirfibre som kommer fra en spesiell type geit fra regionen Kashmir i India. I dag er Nepal den primære produsenten av kashmir. Geitene lever i Himalaya-regionen og pelsen er tilpasset de ekstreme temperaturendringene som preger området. Derfor er kashmirgarn deilig å ha på seg både på kalde og varme dager. 

Ytterpelsen til kashmirgeiter er grov og lang, mens underpelsen er kortere, fin og myk. Bare underpelsen brukes til å lage kashmirgarn. En geit gir veldig lite kashmirull – fra bare noen få gram til maks 1/2 kg kasjmirfibre pr år. For å lage en strikkegenser i myk kashmir kreves altså ull fra rundt 4-6 geiter. Kashmirgarn er derfor et eksklusivt luksusprodukt. Heldigvis kan du på denne siden finne billig kashmirgarn til ditt neste håndarbeidsprosjekt. 

BILLIG KASHMIRGARN PÅ NETT 

Ettersom Garnspesialisten kjøper opp overskuddsgarn fra europeisk tekstilindustri, har vi mulighet for å tilby kashmirull til billige priser. Kvaliteten på garnet vårt er topp, garnet har bare blitt til overs i en moteverden i stadig endring, hvor tempoet er høyt og produksjonen voluminøs. Vi er glade for å kunne gi garnet lengre levetid, og for at du får muligheten til å strikke, hekle, veve – eller noe helt annet – med lekkert og eksklusivt kashmirgarn til en overkommelig pris. 

BRUK AV GARN MED KASHMIR

Garn med kashmir er et opplagt valg for strikking til de minste. Babystrikk i kashmir slår aldri feil. For eksempel har vi laget den vakre Selmas sovedress fra PetiteKnit i en blanding av merino og kashmir. Dressen har holdt Zuzanas datter varm og komfortabel gjennom vinterens mange middagslurer i barnevognen. Det er et strikkeprosjekt som selv nybegynnere kan prøve sig på med stor suksess. 

Det er ikke bare de minste som kan dra nytte av kashmirens egenskaper. Både sjal, skjerf, luer, gensere og bluser kan lages med kashmirgarn. Her vil du få en luftig mykhet og produkter som de fleste opplever som kløfri. 

TYNT OG TYKT KASHMIRGARN 

I våre hyller finner du ofte garn som er litt tynnere enn det vanlige garnet som produseres til hobbybransjen. Det er fordi garnet som nevnt kommer fra tekstilindustriens overskuddsproduksjon. Selv om garnet kan være spunnet tynnere, kan du enkelt bruke det til dine favorittoppskrifter. Du kan ganske enkelt strikke flere tråder sammen 😊 Til det formålet kan en garnvinde være nyttig. Da kan du enkelt dele opp garnet ditt i mindre porsjoner og trekke trådene fra dine hjemmelagde garnnøster. 

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.