SILKEGARN

Silkegarn er luksuriøst og utrolig allsidig. Med sin evne til å avkjøle om sommeren og varme om vinteren, er silke vakker hele året. Vil du lage en vakker sommertopp, en myk lue til barnebarnet ditt eller kanskje eksperimentere med garnfarging? Her finner du rimelig silkegarn til alt.

Viser det ene resultatet

VAKKERT OG MYKT SILKEGARN MED GOD SAMVITTIGHET

Her på vårt garnlager har vi både silkegarn til strikking og veving. Silke er ikke bare mykt og deilig, men har også en vakker glans. Silke er et naturlig materiale spunnet av silkeormer. Hos Garnspesialisten får vi først og fremst vårt silkegarn fra et mindre europeisk familiedrevet selskap. Det er et samarbeid vi er veldig stolte av, da de i likhet med oss ​​legger stor vekt på å ta vare på miljøet. Derfor er alt silkegarn øko-tex-sertifisert. I tillegg har spinneriet etablert et eget vannkraftverk for aktivt å redusere energiforbruket knyttet til silkegarnproduksjon. Som med resten av Garnspesialistens sortiment selger vi ikke nyprodusert garn. Silkegarnet vårt kommer i mindre partier som har blitt til overs av ulike årsaker. Kvaliteten er alltid på topp, det går vi ikke på akkord med.

Ta en titt på vårt nettutvalg av silkegarn til billige priser. Silke er et av de dyrere garnmaterialene, men hos oss får du alltid en ekstremt konkurransedyktig pris. Se vår prisgaranti her.

SILKENS EGENSKAPER

Silke er ikke bare vakkert, det er også et materiale med mange praktiske egenskaper. De små fibrene gjør den utrolig behagelig mot huden, og silke passer både til babystrikk og alle andre som liker å ha det mykeste materialet mot huden. Det er opplagt å bruke silke om sommeren, hvor den føles kjølig mot huden, og dens evne til å absorbere fuktighet uten å føles våt gjør den behagelig å ha på, selv når solen steker. Silkens gode isolerende egenskaper gjør det også til et deilig garn om vinteren. En silketopp vil holde deg varm selv på en kald vinterdag.

Vask av silke

For å bevare silkens fine egenskaper er det nødvendig å behandle den med litt forsiktighet. Silke kan vaskes for hånd eller på 30 grader skåneprogram. Som med ull er det viktig å bruke et vaskemiddel beregnet på finvask. Ellers risikerer du at silken mister både glans og mykhet.

SILKEGARN TIL FARGING

Silkegarn er et opplagt valg hvis du liker å farge garnet selv. Har du ikke prøvd det før, er det all grunn til å prøve 😊 Det er en morsom og kreativ prosess der du får helt unike resultater. Vil du kaste deg ut i det, finner du våre syrefarger her. Når du farger garn, må garnet ligge i bunter for å godta fargen. Her er vår garnvinde en god hjelp for å få kontroll på garnhespene dine.

BLANDET SILKEGARN

Ingen tvil om at 100% silkegarn er luksuriøst og deilig. Silke fungerer imidlertid også veldig bra i kombinasjon med andre naturmaterialer. Hos Garnspesialisten finner du ofte herlige blandingsgarn der silke er kombinert med med merinoull, bomull, lin eller til og med tang (SeaCell). Sistnevnte er et spennende nytt materiale utviklet med fokus på å ta vare på planeten og dra nytte av noen av klodens uutnyttede ressurser. Gjennom en skånsom prosess, hvor tangplantene lever videre i havet, høstes tang og omdannes til garnfibre gjennom en viskoseaktig prosess. Ved å velge garn fra Garnspesialisten er du med på å ta vare på jorden vår og redde planeten fra unødvendig nyproduksjon.

Skroll til toppen