MERINOULL

Her har vi samlet vårt utvalg av merinoull. Merinoull kommer fra merinosauen, som har en ekstra myk og tynn ull sammenlignet med andre ullproduserende sauer. Merinoull er derfor et godt valg for klær tett på huden. Det har dessuten selvrensende egenskaper så du kan ha glede av det lenge. 

Viser alle 20 resultater

HVA ER MERINOULL?

Merinoull er en av garnfibrene vi elsker å ha på lager. Merinoullen kommer fra merinosau, som gir en mykere og tynnere ull enn andre sauer. Derfor kan du med merinoull oppnå ullens mange gode egenskaper samtidig som du får et mykt garn som de fleste kan ha innerst mot huden. Er du litt ekstra følsom for kløe kan du velge garn med merino extrafine, som er – ja – ekstra myke 😊

Garn med merino er blant annet populært til friluftsklær. Takket være de selvrensende egenskapene holder merinoull seg fin og luktfri, selv etter hyppig bruk. Det er derfor unødvendig å vaske merinoull ofte. Du kan med fordel lufte merinoproduktene dine og spare både klærne og miljøet for slitsom vask. Å vaske klær er en av de største klimasynderne og det er derfor et godt sted å ha alternative muligheter.

BILLIG MERINOULL

En av garnfavorittene våre er Italiensk merino. Et litt rustikt garn i 100% merinoull, som finnes i mange nydelige høstfarger. Alle fargene har et livlig spill som kan kombineres på kryss og tvers. Med en strikkefasthet på rundt 21 masker pr 10 cm er den lett å matche til mange oppskrifter. En av de spesielle egenskapene til garnet er den uvanlig vakre maskestrukturen.

Vi har strikket mange nydelige gensere og er overrasket over hvor eminent garnet holder seg i bruk. Det nupper ikke og den fint definerte maskestrukturen forblir skarp og vakker selv etter intensiv bruk. Italiensk Merino er også svært rimelig, med garnmengder på 230 gram til kun 130 kr. kan de fleste være med. Da er det mulig å kjøpe garn til et flerfarget prosjekt, fortsatt til en billig penge!

MERINOULL MED ALPAKKA

En annen publikumsfavoritt er vårt garn Baby Alpakka Merino som består av 60 % alpakka og 40 % merino.

Baby alpakka merino er ren luksus. Det består av kun naturlige materialer og er utrolig mykt og deilig. Noen ganger kan du oppleve at alpakka faller litt tungt, men det er ikke tilfellet med dette garnet. Innholdet av merinoull gjør at det holder godt på strukturen. Det vil passe veldig godt til en genser, vest eller cardigan eller kanskje et kosepledd. Du kan selvfølgelig både strikke og hekle med garnet, og det har en fin tykkelse, så det går fort når du først er i gang.

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.