NØSTING AV GARN

Garnet vårt kommer ofte på store spoler eller i hesper. Derfor kan det være praktisk å ha muligheten til å nøste opp garnet. Her finner du forskjellig utstyr til nøsting av garn. 

Viser alle 4 resultater

UTSTYR TIL NØSTING AV GARN

Vårt garn kommer i ulike former. Vi har garn på spoler, i nøster eller i hesper. De har alle fordeler i forskjellige situasjoner. For eksempel trenger du garn på spoler til maskinstrikking, tufting eller veving, mens garn i hesper/fedd egner seg best til garnfarging. Uansett form på garnet kan du alltid nøste garnet til ønsket form.

Her finner du et utvalg enkle, gode maskiner til nøsting av garn, selvfølgelig til faste lave priser. 

Hva er forskjellen mellom et nøstemaskin og en garnvinde? 

En nøstemaskin brukes til å nøste garnet til nøster. En garnvinde brukes som holder for garnet som kommer i hesper. Der du ellers kunne ha brukt stolryggen eller to hender legger du i stedet garnet på garnvinden og så kan du lage garnnøster. Sammen med nøstemaskinen går det lynraskt å nøste garnet om til et nøste. 

HVA BRUKER DU EN NØSTEMASKIN TIL? 

Størstedelen av garnet vårt kommer på spoler. Du kan enkelt strikke direkte fra spolen, men noen ganger vil du spole opp garnet i mindre porsjoner, eller hvis garnet er for tynt, kan du lage flere små nøster, som du så kan strikke sammen.  

I så fall trenger du en nøstemaskin, eller som det også kalles, et nøsteapparat. 

HVA BRUKER DU EN GARNVINDE TIL? 

Hos oss finner du også mye garn i hesper eller fedd. Som regel kan du ikke arbeide (f.eks. strikke) direkte fra en hespe. Du må nøste garnet om til nøster eller spoler. Her er en garnvinde en uunnværlig venn.  

Du kan enkelt bruke en garnvinde og en nøstemaskin samtidig for nøsting av garn. Dette vil du for eksempel gjøre hvis du trenger å nøste et nøste fra en hespe. 

Garnvinden er også en veldig god hjelper hvis du ønsker å farge garn på spole. Her nøster du garnet over fra spole til hespe, som du kan bruke til garnfargingen din. 

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.