BOUCLÉGARN

Bouclégarn er garn med små eller store løkker. I ull gir løkkene ekstra volum til garnet og et ferdig produkt som er ekstra ullent og varmt uten at det går på bekostning av lettheten. Bouclégarn er særlig egnet til flerfarget strikking og oppskrifter med enkle konstruksjoner. Ønsker du å strikke et finere strukturmønster anbefaler vi et klassisk spunnet garn, da løkkene kan få detaljene til å drukne litt. I vårt sortiment finner du også tynnere bouclégarn, som egner seg som følgetråd eller til lett sommerstrikk. 

Viser alle 5 resultater

Elsker du de små søte løkkene i bouclégarnet? Da har du kommet til rett sted. Hos Garnspesialisten har vi et stort utvalg av bouclégarn. Vi har alle typer bouclé – med små eller store løkker eller en blanding, lett børstet, vokset, med eller uten glitter, tykk eller tynn, vanlig, flerfarget og noen ganger til og med fargeskiftende.

Bouclégarn er perfekt til glattstrikking uten mønster – og helt opplagt som tv-strikking. Når du strikker med bouclé «forsvinner maskene», det vil si at du får et veldig mykt og luftig resultat som man ikke nødvendigvis kan se er strikket. Bouclégarn har vært veldig moderne særlig på 80-tallet, på grunn av det fløyelsaktige utseendet. I dag opplever vi en liten renessanse, der alle de kjente strikkedesignerne har laget oppskrifter i bouclégarn 🙂

HVA ER BOUCLÉ​​GARN? 

Bouclégarn er en slags effektgarn som vanligvis er laget av mohair eller alpakka. Garnet spinnes og tvinnes i rykk så det får små løkker. Derfor kalles det noen ganger «løkkegarn». Bouclé-garn er nesten alltid uvanlig mykt 🙂 Perfekt derfor også som garn til babystrikk. 

Bouclégarn inneholder vanligvis syntetiske fibre – oftest akrylgarn – for å holde løkkene på plass. Det er praktisk talt umulig å lage bouclé uten akrylgarn eller polyamid. Det eneste åpenbare alternativet er silke, og det gjør garnet veldig dyrt. Derfor finner du mange billige garnalternativer hos oss hvor det er tilsatt syntetiske fibre. 

VISSTE DU AT FLUFFY GARN ER BØRSTET BOUCLÉ?

Litt bonusinfo – bouclégarn som børstes blir til et fnugglett fluffy garn som du kanskje kjenner som følgetråd for eksempel under navnet Kidsilk mohair. Vi har også mye børstet bouclé. Spør oss så hjelper vi deg å finne det. 

BOUCLÉGARN TIL VEVING 

Bouclégarn brukes ofte til veving, for eksempel til de mykeste fløyelsmyke puter, kosepledd, sjal eller ponchoer. Du kan bruke garnet til både renning og mønster. 

BOUCLÉGARN TIL TUFTING 

Tufting med bouclé har blitt mer og mer moderne. Det er fordi garnet er utrolig lett og luftig og holder godt på formen. Du kan derfor lage de mykeste (vegg)teppene, som også er slitesterke fordi det er tilsatt syntetiske fibre. 

Og… hos oss finnes garnet oftest på spoler, som passer perfekt til tuftemaskinen 🙂

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.