BOUCLÉGARN

Bouclégarn er garn med små eller store løkker. I ull gir løkkene ekstra volum til garnet og et ferdig produkt som er ekstra ullent og varmt uten at det går på bekostning av lettheten. Bouclégarn er særlig egnet til flerfarget strikking og oppskrifter med enkle konstruksjoner. Ønsker du å strikke et finere strukturmønster anbefaler vi et klassisk spunnet garn, da løkkene kan få detaljene til å drukne litt. I vårt sortiment finner du også tynnere bouclégarn, som egner seg som følgetråd eller til lett sommerstrikk. 

Viser alle 10 resultater

Elsker du de små søte løkkene i bouclégarnet? Da har du kommet til rett sted. Hos Garnspesialisten har vi et stort utvalg av bouclégarn. Vi har alle typer bouclé – med små eller store løkker eller en blanding, lett børstet, vokset, med eller uten glitter, tykk eller tynn, vanlig, flerfarget og noen ganger til og med fargeskiftende.

Bouclégarn er perfekt til glattstrikking uten mønster – og helt opplagt som tv-strikking. Når du strikker med bouclé «forsvinner maskene», det vil si at du får et veldig mykt og luftig resultat som man ikke nødvendigvis kan se er strikket. Bouclégarn har vært veldig moderne særlig på 80-tallet, på grunn av det fløyelsaktige utseendet. I dag opplever vi en liten renessanse, der alle de kjente strikkedesignerne har laget oppskrifter i bouclégarn 🙂

HVA ER BOUCLÉ​​GARN? 

Bouclégarn er en slags effektgarn som vanligvis er laget av mohair eller alpakka. Garnet spinnes og tvinnes i rykk så det får små løkker. Derfor kalles det noen ganger «løkkegarn». Bouclé-garn er nesten alltid uvanlig mykt 🙂 Perfekt derfor også som garn til babystrikk. 

Bouclégarn inneholder vanligvis syntetiske fibre – oftest akrylgarn – for å holde løkkene på plass. Det er praktisk talt umulig å lage bouclé uten akrylgarn eller polyamid. Det eneste åpenbare alternativet er silke, og det gjør garnet veldig dyrt. Derfor finner du mange billige garnalternativer hos oss hvor det er tilsatt synte