GARN PÅ SPOLER

Garn på spoler eller koner kan brukes til all slags håndarbeid. Det er opplagt å velge garn på spoler til strikking, veving og tufting. Garn på spoler er velordnet og i lange ubrutte tråder, noe som gjør det enkelt å bruke. 

Vi veileder deg gjerne i hvordan du kan trekke flere tråder fra en enkelt spole uten å nøste opp garnet først – da kan du enkel bruke spolen til håndstrikk selv om garnet er tynt. 

Viser 1–20 av 37 resultater

BILLIG GARN PÅ SPOLER

Driver du med maskinstrikking, veving eller tufting? Da vil du garantert ha glede av garn på spoler. Og du har kommet til rett sted – vi har Norges største utvalg av garn på spoler. Vi har mer enn 10 tonn garnspoler på lager 🙂 

GARN TIL MASKINSTRIKK & TUFTING 

Strikker du på maskin eller har du skaffet deg en tuftemaskin er det en fornøyelse å jobbe med spoler. De står stabilt på gulvet og «danser ikke rundt» mens du jobber. I tillegg sikrer du at trådspenningen forblir den samme. 

Har du mange nøster som du har lyst til å bruke til maskinstrikking eller tufting, har vi et lite tips til deg – legg nøstet i en stor bøtte så det ikke hopper rundt over alt 🙂 

GARN TIL VEVING 

Veving med garnnøster er nesten umulig, spesielt når du lager en renning. For det første trenger du lange ubrutte tråder, ofte 5-10 meter, noe som er vanskelig med små nøster. For det andre må du ha god kontroll over spenningen. Det er også utfordrende med nøster. Derfor elsker vevere spoler 🙂 

Garn på spoler er dessuten oftest mindre elastisk enn garn på nøster, hvilket er en fordel i veving. Noe du må se etter mår du velger garn er om garnet inneholder elastan. Elastan er ikke velegnet til veving da det ferdige arbeidet vil bli skjevt. 

GARN TIL STRIKKING OG HEKLING 

Du kan enkelt strikke eller hekle direkte fra spolene uten å vikle garnet om til nøster. Det beste med spoler er at du ikke trenger å feste så mange ender (eller knytte knuter), da garn på spoler ofte vikles i større porsjoner (gjerne 500-800g) enn nøster (50-100g). Du trenger heller ikke tenke på hvilken innfarging garnet har. Og som en liten bonus – spoler er som oftest ganske mye billigere enn nøster. 

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.