Baby alpakka suri (250 g)

Produktinformasjon:

Materiale

80 % baby alpakkaull 20 % suri alpakkaull

Løpelengde pr 50 gram

ca. 100 m/50 g

Form

i fedd á ca. 250 g

Pris pr 50 gram

60 kr.

Strikk

Pinne 5 mm, men vi anbefaler alltid at du lager din egen strikkeprøve

300,00 kr

(60 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

80 % baby alpakkaull 20 % suri alpakkaull

Løbelængde per 50 gram

ca. 100 m/50 g

Form

i fedd á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

60 kr.

Strik

Pinne 5 mm, men vi anbefaler alltid at du lager din egen strikkeprøve

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 528 l vann
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

100 % ren alpakka er et overskuddsprodukt fra den europeiske tekstilindustrien, og du er derfor med på å stoppe garnsvinn og spare på verdens ressursesvinn, når du kjøper garnet og bruker det til ditt håndarbeide.

BABY ALPAKKA MED SURI

Baby alpakka suri er et supermykt og deilig naturgarn, som utelukkende består av den mykeste alpakkaullen. 80 % er babyalpakkaull og 20 % er suri alpakkaull.

Baby alpakka ull er noe av det mykeste og deiligste som finnes. Ullen kommer fra alpakkaen som lever i Andesfjellene i Peru, hvor den trenger en varm og tykk ull for å holde varmen. Selv om det kalles babyalpakka, er ullen ikke fra alpakkaføll. Ullen kommer fra undersiden av alpakkaens mage, og er ekstra fin og myk.

Suri alpakka kommer fra en alpakkarase som heter Suri. Kun 10 % av alle alpakkaer tilhører denne rasen. Suri-alpakkaull fantastisk mykt og deilig, og ullen og er silkemyk og langhåret. Garnet inneholder mikroskopiske luftlommer, som gjør garnet veldig lett og behagelig varmt.

Baby alpakka suri er et ekte luksusgarn. Som nevnt er det rene naturmaterialer og det er supermykt og lett. Det vil passe veldig godt til en fin genser, vest eller cardigan eller kanskje et fint koseteppe. Du kan selvfølgelig både strikke og hekle med det og garnet har en fin tykkelse, så det går fort når du først er i gang. Vi regner med at 2 fedd vil være nok til en genser i størrelse M.

Garnalternativ til populære oppskrifter

  • Garnet vil passe perfekt til et Sophie Shawl fra PetiteKnit som strikkes på pinne 5 mm.
  • Gry har strikket en nydelig Cumulusbluse fra PetiteKnit i en tråd Baby alpakka suri. Vi vurderer at to fedd er mer enn nok opp til størrelse XL.
  • Garnet passer perfekt til en Sweater No. 9 fra My Favourite Things Knitwear. Strikk med dobbel tråd og gjerne litt kortere enn oppskriften sier, da alpakkaull kan vokse litt. Totalt garnforbruk for Grys genser i størrelse S er 568 gram, og strikkefastheten er 14 masker per 10 cm på pinne 7.
  • Susanne strikker en Northland sweater fra PetiteKnit. Den strikkes i enkelt tråd på pinne 5 mm med en strikkefasthet på 17 masker á 10 cm. Susanne regner med å bruke 3 fedd Baby alpakka suri til en størrelse 2xl.
  • Gry har strikket en superfin Saturday Shrug i 2 bunter Baby alpakka med suri (se bilde på denne siden). Den er strikket med to tråder, og er et veldig enkelt nybegynnerprosjekt.

Billig naturgarn

Det deilige garnet er fra et restparti, og det er et overskuddsprodukt fra tekstilindustrien. Det er kommer i fedd på ca. 250 gram. Når vi skriver «ca.» betyr det at et fedd godt kan veie litt over eller under 250 gram, men avviket vil selvsagt være innenfor det vi lover i våre salgsbetingelser (maks. 4 % avvik).

Vi selger garnet i fedd på ca. 250 g for kun 300 kr./stk.

Nøste opp garn

Som nevnt kommer garnet i fedd og må derfor nøstes opp før du kan strikke eller hekle med det. Til det trenger du en garnvinde – med mindre du vil bruke en stolrygg eller en god hjelper til å holde garnet for deg. Garnspesialisten selger også en kjempefin garnvinne i tre.

Hvorfor velge alpakkagarn?

Alpakkaene lever i Andesfjellene, fordi de trives best i 3800 meters høyde. I disse kalde områdene produserer alpakkaen en tykk ull som er mange ganger varmere enn saueull. Den dyrebare unike ullen inneholder ikke lanolin, fibrene er svært slitesterke, absorberer kun litt vann og veier lite. Best av alt; ullen er utrolig myk og klør ikke, slik saueull kan gjøre.

Vaske Baby alpakka suri

Rene alpakka-plagg bør håndvaskes med ullvaskemiddel. Alternativt kan det vaskes i vaskemaskin på ullprogrammet, men prøv å vaske strikkeprøven først.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Baby alpakka suri (250 g)”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen
Rull til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.