Baby alpakka merino (250 g)

Produktinformasjon:

Materiale

60 % baby alpakaull 40 % merino

Løpelengde pr 50 gram

ca. 100 m

Form

i fedd á ca. 250 g

Pris pr 50 gram

52 kr.

Strikk

Pinne 3,5-5 mm. 20 masker/10 cm på pinne 4. Husk å lage din egen strikkeprøve.

260,00 kr

(52 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakaull 40 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 100 m

Form

i fedd á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

52 kr.

Strik

Pinne 3,5-5 mm. 20 masker/10 cm på pinne 4. Husk å lage din egen strikkeprøve.

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 528 l vann
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

Baby alpakka merino er et overskuddsprodukt fra tekstilproduksjonen i EU. Når du bruker Baby alpakke merino i dine håndarbeidsprosjekter bidrar du til å minske garnsvinn i verden.

BABY ALPAKKA MERINO

Det mykeste og deiligste garnet som utelukkende består av naturmaterialer, nemlig ull fra baby alpakka og merino.

Noen av fargene er rene farger, dette gjelder f.eks. Stålgrå og Gul. Andre er litt melerte som f.eks fargen Koboltblå som har et hint av lilla og fargen Laks, som har både gammelrosa og beige i seg.

Om baby alpakka ull

Baby alpakka ull er noe av det mykeste og deiligste som finnes. Ullen kommer fra alpakkaen som lever i Andesfjellene i Peru, hvor den trenger en varm og tykk ull for å holde varmen. Selv om det heter babyalpakka, er ullen ikke fra alpakkaføll. Ullen sitter på alpakkaens mage og er ekstra fin og myk.

Om merinoull

Merinoull er et naturlig ullprodukt som kommer fra merinosauen. Fiberen er sterkt krympet og myk, så sammenlignet med vanlig ull er merinoull mykere og tynnere. Den klør ikke som vanlig ull kan gjøre og egner seg derfor spesielt godt hvis du er litt kresen.

Baby alpakka merino er ren luksus. Som nevnt er det kun naturlige materialer og det er supermykt. Den vil passe veldig godt til en genser, vest eller cardigan eller kanskje et kosepledd. Du kan selvfølgelig både strikke og hekle med garnet, og det har en fin tykkelse, så det går fort når du først er i gang.

Vi regner med at 2 fedd vil være nok til f.eks. en genser i størrelse M strikket i enkelt tråd.

Strikkefasthet

Vi anbefaler å strikke garnet på pinne 3,5-5. På pinne 4 får vi en strikkefasthet på 20 masker per 10 cm. Garnet kan og strikkes på pinne 5, hvor det treffer 17 masker per 10 cm. Og vil du strikke garnet på større pinner, kan du også gjøre det, da oppnå du et mer luftig og drapert utseende, og det kan garnet lett bære.

Garnalternativ til populære oppskrifter

Garnet har samme tykkelse og løpelengde som Baby alpakka suri, så her kan du mikse og matche på kryss og tvers 🙂

Billig naturgarn

Det deilige garnet er fra et restparti og det er overskuddsprodukt fra tekstilindustrien. Det kommer i fedd på ca. 250 gram. Når vi skriver «ca.» betyr det at et fedd godt kan veie litt under 250 gram, men avviket vil selvsagt være innenfor det vi lover i våre salgsbetingelser (maks. 4 % avvik).

Vi selger garnet for kun 260 kr. for 250 gram garn, som tilsvarer 52 kr. pr. 50 gram.

Oppvinding av garn

Som nevnt kommer garnet i fedd og må derfor nøstes om før du kan strikke eller hekle med det. Til det trenger du en garnvinde – med mindre du vil bruke en stolrygg eller en hjelper til å holde garnet for deg – og Garnspesialisten selger også en kjempefin garnvinde i tre. Hvis du går all in på å gjøre det enkelt, kan du også finne en nøstemaskin.

Vask baby alpakka merino

Håndarbeid laget av ullgarn bør håndvaskes med ullvaskemiddel. Alternativt kan det vaskes i vaskemaskin på ullprogram, men test gjerne å vaske strikkeprøven din først 🙂

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.