UNDER 9 MASKER

Garn med en strikkefasthet på 9 masker eller mindre pr 10 cm er typisk en sterkere og tykkere type garn, som ofte brukes til større prosjekter som f.eks. tepper, puter og yttertøy.

Sterkt og tykt garn

Garn med en strikkefasthet på 9 masker eller mindre pr 10 cm er typisk et sterkt og tykt garn. Det brukes ofte til større prosjekter, som f.eks tepper, puter og yttertøy.

Dette garnet kan gi et fyldig og robust uttrykk i det ferdige produktet. Det er også godt for nybegynnere, da maskene er enkle å se og jobbe med.

Mange forskjellige typer tykt garn

Det finnes mange forskjellige typer garn som har denne strikkefastheten inkludert f.eks. ullgarn, bomullsgarn, akrylgarn og blandet garn.

Ullgarn er populært for sin varme og slitesterke kvalitet, og det er også enkelt å jobbe med.

Bomullsgarn er et lett og pustende materiale som er godt til sommerklær og prosjekter der det trengs et mer lett og luftig uttrykk.

Akrylgarn er et syntetisk materiale, som er godt til å skape et glatt og mykt uttrykk i det ferdige produktet, og det er også ofte billigere enn andre typer garn.

Blandingsgarn er en kombinasjon av to eller flere materialer og kan gi en unik kombinasjon av kvaliteter fra hver type garn.

Velg riktig pinnestørrelse

Ved arbeid med garn med en strikkefasthet på 9 masker eller mindre pr 10 cm er det viktig å velge riktig pinnestørrelse for å oppnå ønsket strikkefasthet.

Tykkere pinner vil gi færre masker pr 10 cm, mens tynnere pinner vil gi flere masker pr 10 cm. Det er viktig å lage strikkeprøver med forskjellige pinnestørrelser til du finner den strikkefastheten som oppskriften beskriver.

Det tykke garnet er også bra hvis du vil eksperimentere med ulike mønstre og teknikker, som fletter eller reliefstrikk. Disse teknikkene kan gi ekstra struktur til det ferdige produktet og kan også være morsomme å jobbe med.

Skroll til toppen