PINNESTØRRELSE

Vet du hvilken pinnestørrelse du vil strikke på, men mangler det perfekte garnet? Her kan du få en oversikt over hvilke garn i vårt store nettgarnutvalg vi anbefaler til hvilken pinnestørrelse. Her tar vi utgangspunkt i at du strikker med en enkelt tråd. Hvis du vil strikke med flere tråder, kan du se på garn for tynnere pinner og kombinere det for å oppnå ditt helt eget uttrykk.

Viser 1–20 av 66 resultater

FINN DITT BILLIGE GARNALTERNATIV

Leter du etter garn i en bestemt pinnestørrelse? Da er det her du bør lete. Vi har sortert mye av garnet vårt etter veiledende pinnestørrelser. Dette kan imidlertid variere ganske mye avhengig av dine strikkepreferanser.

ALLE STRIKKER FORSKJELLIG

Husk at vi ikke strikker likt. Noen av oss strikker løst, andre strikker stramt. Dette er viktig og betyr at du ikke må hengfe deg opp i en anbefalt pinnestørrelse. Det kan variere mye, avhengig av hvor stramt du strikker, men også avhengig av hvilket uttrykk du ønsker å skape.

Uansett om det står pinner 4 mm eller 8 mm på oppskriften, anbefaler vi alltid at du strikker en strikkeprøve selv før du begynner på prosjektet ditt.

Anbefalte pinnestørrelser er derfor kun veiledende.

MIX & MATCH DITT EGET GARN

En virkelig spennende øvelse er å prøve deg frem med å kombinere forskjellige garn. Det skjer noe magisk når du kombinerer ulike garn, farger, tykkelser, uttrykk og effekter. Det er et helt univers i seg selv, som er verdt å dykke ned i.

Såååå… finner du et garn her som kanskje ikke helt passer til ønsket pinnestørrelse, kan du se om du har en tynn følgetråd på lager som du kan prøve å strikke med.

HVORFOR ER STRIKKEFASTHET SÅ VIKTIG?

Hva hvis strikkefastheten ikke stemmer?

En liten forskjell på kun én maske pr 10 cm blir fort en forskjell på 5 cm i bredden på en gjennomsnittsskjorte i størrelse medium. Derfor er det veldig viktig å treffe rett strikkefasthet.

Hvis du finner ut at strikkefastheten ikke stemmer, kan du gjøre tre ting:

  • justere pinnestørrelse
  • justere maskeantall
  • strikke en annen størrelse

Juster pinnestørrelsen

Du kan vurdere å strikke en ny prøve der du går opp eller ned i pinnestørrelse. Dette er en god løsning hvis det ikke er så stor forskjell i strikkefastheten. Det vil typisk være forskjell på en enkelt maske. Går du opp for mye risikerer du at strikkeprøven blir for løs og slurvete. Går du drastisk ned i pinnestørrelse, blir prøven for stram.

Juster maskeantall

Et annet alternativ er å justere antall masker i mønsteret. Det er lurt hvis det er litt for stor forskjell på strikkeprøvene. Husk også å justere antall pinner, for det er ikke nok å bare justere antall masker. Det går begge veier.

Strikk til en annen størrelse

Er strikkeprøven for stor eller for liten, lønner det seg alltid å sjekke om den kan passe til en av de andre størrelsene i oppskriften. For eksempel hvis prøven din har flere masker enn du burde ha, betyr det at den endelige modellen blir for liten. Du kan derfor vurdere å strikke til en større størrelse. Ta frem kalkulatoren og se hva den ekstra bredden i prøven din ville tilsvart hvis du skulle strikke etter de forskjellige størrelsene i oppskriften. Kanskje du er heldig og bare kan nøye deg med å strikke f.eks medium i stedet for small, som da blir en small uansett (pga for mange masker i strikkeprøven).

Skroll til toppen