12-14 MASKER

Garn med en strikkefasthet på 12, 13 eller 14 masker pr 10 cm er et spennende alternativ for strikkere og heklere som ønsker å lage prosjekter med middels til tykk tekstur. Finn ditt garn her eller velg et tynnere garnalternativ og strikk flere tråder sammen eller bruk en følgetråd.

Viser alle 6 resultater

STRIKKEFASTHET 12-14 MASKER

Garn med en strikkefasthet på 12-14 masker pr 10 cm er et spennende alternativ for strikkere og heklere. Her er det mulig å lage prosjekter med middels til tykk tekstur.

Denne typen garn åpner for et bredt spekter av kreative muligheter.

Velg riktig størrelse strikkepinner eller heklenål

Ved arbeid med garn med en strikkefasthet på 12, 13 eller 14 masker pr. 10 cm, er det viktig å velge riktig verktøy for å oppnå ønsket tetthet.

Vanligvis vil du bruke middels til store strikkepinner eller en tykk heklenål. På denne måten kan du unngå å strikke eller hekle for stramt, fordi for tynne strikkepinner eller heklenål vil gi et stivt og lite fleksibelt resultat.

Mange forskjellige garnfibre

Denne typen garn er tilgjengelig i forskjellige materialer, som ull, bomull, akryl eller blandinger av forskjellige fibre.

Ullgarn er populært for sine varmeegenskaper og holdbarhet, noe som gjør det ideelt for vinterprosjekter som gensere, skjerf og tepper.

Bomullsgarn er lett og pustende og passer til sommerstrikk som topper, strandkjoler og babyklær.

Akrylgarn er kjent for sin allsidighet og lave pris, og det er lett å ta vare på da det kan vaskes i maskin.

Garntykkelse med mange alternativer

Med garn med en strikkefasthet på 12, 13 eller 14 masker pr 10 cm har du mulighet for å lage et bredt spekter av prosjekter.

Du kan strikke eller hekle klær til deg selv eller dine nærmeste, som f.eks gensere, cardigans eller kosepledd. Disse prosjektene vil ha en behagelig tykkelse som gir varme og komfort.

Du kan også lage tilbehør som skjerf, luer og votter som skal beskytte mot kulde.

Garn til mønsterstrikk

Når du arbeider med garnet med en strikkefasthet på 12-14 masker, kan du eksperimentere med forskjellige mønstre og teksturer.

Det tykkere garnet lar deg skape dybde og dimensjon i strikke- eller heklearbeidet ditt.

Du kan bruke mønstre som fletter, vendinger eller bølgete strukturer for å gi et vakkert og spennende visuelt uttrykk til prosjektene dine.

Strikkeprøve

For å sikre at du oppnår riktig strikkefasthet er det viktig å lage en strikkeprøve.

En strikkeprøve er en liten firkant (strikk litt større enn 10 cm x 10 cm for å kunne måle korrekt) som er strikket med det valgte garnet. Med strikkeprøven kan du vurdere om strikkefastheten din er riktig og om du må justere stokkstørrelsen.

Hvis strikkeprøven din har for mange masker pr 10 cm må du bruke tykkere pinner, og har du for få masker må du bruke tynnere pinner.

Tilsvarende, hvis du ikke kan oppnå rigtig heklefasthet, må du prøve deg frem med en tykkere eller tynnere heklenål.

Skroll til toppen