Arran Bomullsfrottégarn (900g)

Produktinformasjon:

Materiale

85% bomull 15% polyamid

Løpelengde pr 50 gram

ca. 150 m

Form

Spoler á ca. 900 gram

Pris pr 50 gram

17,50 kr.

Strikk

Pinne 2,5-3,5 mm Strikkefasthet på pinne 3,5 mm: 10 cm = 19 m

315,00 kr

(17,50 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

85% bomull 15% polyamid

Løbelængde per 50 gram

ca. 150 m

Form

Spoler á ca. 900 gram

Pris ved 50 gram

17,50 kr.

Strik

Pinne 2,5-3,5 mm Strikkefasthet på pinne 3,5 mm: 10 cm = 19 m

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 2.103 l vann
ca. 9 kg CO2
ca. 7 KwH

Når du velger overskuddsgarn sparer du på jordens ressurser - Takk for det :)

HVITT BOMULLSGARN MED FROTTÉSTRUKTUR

Arran er et hvitt bomullsgarn med en struktur som minner om frotté. Det er ikke langhåret, men garntråden har en pen tekstur, som i det ferdige stoffet gir en overflate og visuelt uttrykk som frotté. Siden garnet er 85 % bomull og 15 % polyamid, vil det være ideelt for hekling, strikking eller veving av deilige produkter til hjemmet: Det kan være håndklær, vaskekluter, gjenbrukbare bomullspads, badekåper eller matter til badet. Nedenfor lenker vi til flere gratis oppskrifter hvor Arran Bomullsfrottégarn vil passe veldig godt.

Litt om farger

Arran bomullsfrotté kommer i to fargevarianter. Den ene er en bleket variant, hvor garnet fremstår kritthvitt. Den andre fargevarianten, som vi har kalt eggeskall, er i realiteten en ubleket bomull og fremstår derfor med bomullens egen naturlige farge. Dette betyr at selv om eggeskallfargevarianten ikke er farget, virker nyansen veldig varm, som fløte ​​med en gulaktig tone.

Strikkefasthet

Vi har strikket en prøve med en enkelt tråd Arran Bomullsfrottégarn og strikkefastheten ble som følger:

  • 1 tråd på pinne 3,5 mm: 10 cm = 19 masker

Som du kan se på bildet av strikkeprøven er strukturen relativt luftig og du vil også godt kunne strikke garnet på en mindre pinne for å oppnå større fasthet i det ferdige produktet. Alternativt vil det også fungere veldig bra å ta flere tråder bomullsfrotté sammen for å skape et sterkere resultat for eksempel til håndklær.

Husk at vi strikker  alle forskjellig, så lag alltid din egen prøvelapp for å finne den mest passende pinnestørrelsen for akkurat ditt prosjekt.

Lenker til gratis oppskrifter

  • Kitchen Dream Team, et flott sett til kjøkkenet fra Drops
  • Spa Squares, superenkle og begynnervennlige make up-pads fra Drops
  • Nothern Escape er en lang kåpe fra Drops, som du vil kunne strikke ved å kombinere flere tråder Arran. Eksperimenter selv for at treffe den ønskede strikkefastheten. Det vil bli en deilig badekåpe som du kan slappe av i etter et godt bad 🙂

Garnalternativ til Polly The Polo

Til slutt har vi også et forslag til en deilig kortermet poloskjorte, som vil bli fin med frottélooken til sommerlige stranddager. Den danske strikkedesigneren Skabagtig har laget Polly The Polo, hvor strikkefastheten matcher perfekt med vår strikkeprøve på pinne 3,5 mm.

Garn til farging

Ettersom Arran frottégarn er et hvitt bomullsgarn i to lyse nyanser, vil det være et opplagt valg for farging. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke våre syrefargestoffer, da disse er egnet for animalske fibre og derfor ikke bomull. Remazol-fargestoffer vil derimot være et godt valg for å farge et bomullsgarn som dette.

Har du sett vårt sortiment af strikketilbehør?

Kanskje du mangler inspiration til garnglade gaveidéer… Se vårt utvalg av tilbehør til strik:

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen