Trend merino angora (ca. 1kg)

Produktinformasjon:

Materiale

50% merino 30% viskose 20% angora

Løpelengde pr 50 gram

ca. 250m/50g)

Form

på spoler à ca. 1kg

Pris pr 50 gram

tilsvarer 45 kr.

Strikk

pinne 3 mm (strikkefasthet på 10 cm = 24 m)

(tilsvarer 45 kr. / 50 g)

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Produktinformation:

Materiale

50% merino 30% viskose 20% angora

Løbelængde per 50 gram

ca. 250m/50g)

Form

på spoler à ca. 1kg

Pris ved 50 gram

tilsvarer 45 kr.

Strik

pinne 3 mm (strikkefasthet på 10 cm = 24 m)

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 2.466 l vann
ca. 28,6 kg CO2
ca. 8,3 KwH

Dette garnet er et overskuddsprodukt fra tekstilproduksjonen i EU. Bli med på å minske garnsvinn ved at forvandle det til noe nytt og vakkert.

MYKT OG LUFTIG MERINO ANGORA ULLGARN

Et superlekkert merino angora ullgarn med viskose! Det er 3-trådet og har en lett hvit melering i hele fargeutvalget. På grunn av innholdet av angora har det små lodne hår som stikker ut.

De små angorahårene er med på å gi garnet et luftig utseende. Dette uttrykket er ikke umiddelbart synlig når garnet er på spolen, men det kommer frem når du har vasket garnet. Det gjør at fibrene åpner seg slik at du får et luftig garn. Det må du ta høyde for når du bruker det som strikkegarn eller heklegarn. Gi garnet litt plass slik at fibrene kan utfolde seg.

Strukturmessig minner det om Merci fra Filocana som til forskjell fra dette garnet inneholder bomull og ikke angora og viskose.

Leter du etter garn til farging? Da er dette garnet i fargen ‘sart gul’ et godt valg.

Trend merino angora ullgarn og strikkefasthet

Bruker du Trend merino angora som strikkegarn har du veldig mange muligheder. Du kan nemlig bruge det med både 1, 2 eller 3 tråder. Vi har kommet frem til følgende strikkefastheter:

1 tråd – pinne 3 mm

10 cm glattstrikk = 24 masker
Det vil fx passe til en Ankers Cardigan (PetiteKnit). Ellers passer 1 tråd også til perleribb med en strikkefasthet på 28 masker. I den strikkefastheten har Zuzana strikket en Friday Tee og en Friday Sweater Baby. Begge modeller er fra PetiteKnit. Du kan se et bilde av dem i bildegalleriet her på siden.

2 tråder – pinne 5 mm

10 cm glattstrikk = 16 masker
Denne strikkefastheten passer perfekt til en Novice Sweater (PetiteKnit). Hvis du vil prøve deg på en engelskspråklig opskrift kan du strikke en Love Note (Tin Tan Knits). Genseren ser du bilde av her på siden.

Garnet har også blitt brukt til Esplanaden, som er en gratis opskrift fra Filcolana.

Hvis du liker strukturstrikk kan du med 2 tråder strikke en Ribbed Jumper (Anne Ventzel) eller en Benthe Sweater.

Du kan også strikke en September jakke som Gry har gjort, med to tråder Trend sammen med en mohair følgetråd.

Garnet passer også til en Terazzo Genser fra PetiteKnit, som Rebekka har på (se bildet med høygravide Rebekka med den flotte magen), med 1 tråd Trend kombinert med en mohair følgetråd.

En av våre herlige kunder har strikket en Monday Sweater fra PetiteKnit i to tråder Trend og en følgetråd i mohair. Denne har en strikkefasthet på 21 masker på pinne 4.

3 tråder – pinne 7 mm

10 cm glattstrikk = 13,5 masker
Her kan du ned- eller oppjustere til 13-14 masker alt etter hvilken oppskrift du vil bruke.

Dette lekre garnet i nydelige farger tenker vi vil være opplagt både til de helt enkle modellene, men og dem med struktur. Så du kan bruge garnet til veldig mange formål. Et eksempel er Sweater No. 9 fra My Favorite Things Knitwear. Den har Gry strikket i dette garnet og du kan se bilde av resultatet i bildegalleriet her på siden.

Garn til strikking og hekling

Bruk garnet ikke bare til bluser, men og til luer, vanter, fnugglette store sjal, en lang åpen cardigan og ikke mindst til babyklær, eller kanskje et babyteppe. I tillegg til strikking og hekling kan du også bruge garnet til veving (kun til islett) og maskinstrikk.

Godt tilbud på luksusgarn

Dette er et utrolig lekkert garn som inneholder angora og kan betegnes som et luksusgarn. Det er et garn som går til en markedspris på ca. 1.800 kr./kg. Her koster det kun 900 kr./kg.

Grunnen til at du får garnet så billig er at det er overskuddsgarn fra tekstilindustrien. Det er samtidig mer bærekraftig å handle garn fra restlagre fremfor å kjøpe garn som ene og alene er produsert med henblikk på direkte salg.

Vask trend merino angora ullgarn

Vi anbefaler håndvask. Alternativt kan du prøve med vaskemaskinens ullprogram, men prøv for en sikkerhets skyld å vaske strikkeprøven din først. Husk å bruke ullvaskemiddel.

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen