Øko-tex strømpegarn (100g)

Produktinformasjon:

Materiale

New Zealandsk øko-tex ull og nylon (se beskrivelsen for mere info)

Løpelengde pr 50 gram

ca. 135 meter

Form

i nøster à 100 gram

Pris pr 50 gram

17,50 kr.

Strikk

pinne 3-5 mm

35,00 kr

(17,50 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

New Zealandsk øko-tex ull og nylon (se beskrivelsen for mere info)

Løbelængde per 50 gram

ca. 135 meter

Form

i nøster à 100 gram

Pris ved 50 gram

17,50 kr.

Strik

pinne 3-5 mm

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 112 l vann
ca. 2.959 kg CO2
ca. 0,8 KwH

Når du kjøper New Zealandsk strømpegarn hos Garnspesialisten, er du med på å minske garnsvinn. Garnet er nemlig et overskuddsprodukt fra tekstilindustrien.

ØKO-TEX STRØMPEGARN FRA NEW ZEALAND

Deilig New Zealand strømpegarn selges utrolig billig! Garnet er en herlig blanding av ull fra New Zealandske sauer og nylon. Garnet er øko-tex og mulesing-fritt. Det kan kjennes litt fast i nøsteform, men etter vask åpner garnfibrene seg og resultatet blir både mykt og luftigt.

Garnet passer til varme strømper eller sokker, men kan også enkelt brukes til for eksempel en deilig varm genser eller cardigan.

OBS!!! ULLINNHOLD I GARNET

Dette sokkegarnet startet sitt liv som et prototypeprosjekt. Fabrikken har eksperimentert med forskjellig innhold av ull og nylon, og derfor er det variasjon i fordelingen av ull og nylon per farge. Vi har fått lov til å redde garnet fra å ende som garnsvinn, så dere kan gi garnet nytt liv.

Her kan du se den nøyaktige fordelingen av fibre i garnet:

 • Blå – 64% New Zealand ull 36% nylon
 • Mørkerød – 88% New Zealand ull 12% nylon
 • Pink – 75% New Zealand ull 25% nylon
 • Gul – 75% New Zealand ull 25% nylon
 • Mørkegrønn – 72% New Zealand ull 28% nylon
 • Lysegrå – 51% New Zealand ull 49% nylon
 • Mørkegrå – 61% New Zealand ull 39% nylon
 • Koksgrå – 45% New Zealand ull 55% nylon

GRATIS OPPSKRIFT PÅ VERDENS ENKLESTE SOKKER

Å strikke sokker trenger ikke være komplisert. Her er vårt forslag til verdens enkleste sokker, som er strikket uten hæl. En strømpe uten hæl kan du ta på hvilken vei du vil; det gjør at sokkene ikke slites ut så fort.

 • Str. 36/37 (38/39) 40/41
 • Garnforbruk: 1 nøste øko-tex strømpegarn
 • Strømpepinner: 4 mm

Oppskrift:

Skaft og fot: Legg opp 40 (44) 48 masker, fordel maskene på pinnene og strikk vrangbord (1 rett, 1 vrang), totalt ca. 8-10 cm. Strikk deretter rett rundt til strømpen har ønsket lengde (prøv sokkene underveis), ca. 35 (40) 45 cm.

Tå: 1. omgang: Strikk 8 (9) 10 masker rett, strikk 2 masker rett sammen, gjenta omgangen. Du har nå 4 masker mindre på pinnene, dvs. 36 (40) 44 masker.

2. omgang: strikk alle masker rett.

3. omgang: strikk 1 maske mindre enn på 1. omgang, strikk 2 masker rett sammen, gjenta omgangen ut. Du har nå 4 masker mindre på pinnene.

4. omgang: strikk alle masker rett.

Gjenta omgang 3 og 4 til du har totalt 8 masker på pinnene. Bryt garnet og trekk det gjennom de resterende 8 maskene og fest enden. Strikk den andre sokken på samme måte.

Voila 🙂

Du kan og strikke et par Sunday Socks (fra PetiteKnit) som du kan se på bildet. Et nøste er nok til et par sokker.

Strikkefasthet

Det er veldig individuelt hvor stramt du ønsker at strikkingen din skal være, på samme måte som det er individuelt hvor stramt den enkelte strikker eller hekler. Vår strikkeprøve med pinne 3,5 mm gir ca. 20 masker á 10 cm, og med pinne 4 mm får vi ca. 19 masker. Men husk at du alltid bør lage din egen strikkeprøvet før du begynner på en oppskrift.

Garnspesialisten har også et utvalg strikkepinner, f.eks. Trippel bambus strømpepinner med vaier fra NDLWRX. Det smarte med dem er at du kan klare deg med 3 pinner her. Stingene fordeles på 2 strømpepinner med ståltråd, og 3. strømpepinne strikkes med. Dette betyr at du kun har 2 «hjørner». Disse strikkepinnene gjør det enklere og raskere å strikke ermer, sokker, votter og babyklær.

Hva betyr Øko-tex?

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktsertifisering som stiller krav til innhold av kjemiske stoffer som er – eller mistenkes for å være – helseskadelige.

Hva er mulesing?

Sauer oppdrettet spesielt i Australia eller New Zealand risikerer å bli smittet med spyfluer av klimatiske årsaker. Spyfluene slår seg ned i de varme, fuktige og dårlig ventilerte hudfoldene og legger larvene sine der.

Mulesing betyr at området som er infisert av larver skjæres bort med skarp saks eller kniv helt uten bedøvelse. Det etterlater sauen med noen sår som ikke behandles, men som får leges selv. Der det dannes arrvev, kan hår eller ull ikke lenger vokse. Området forblir glatt og uten hudfolder, og holder seg dermed utenfor søkelyset til spyfluer.

Mulesingfri betyr at sauene ikke har vært utsatt for denne behandlingen.

Billig ullgarn

Vi har fått Øko-tex strømpegarn hjem som restparti i 8 flotte farger, og vi selger det for 35 kr. for et nøste med 100 gram garn, noe som tilsvarer kun 17,50/50 g.

Vask av strømpegarn

Vi anbefaler at du vasker sokkene for hånd med ullvaskemiddel eller flytende såpespon. Stoler du på vaskemaskinens ullprogram, kan du selvfølgelig også velge den løsningen.

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.