Baby Alpakka Merino (1,5kg)

Fast lav pris

Produktinformasjon:

Materiale

60 % baby alpakkaull 40 % merino

Løpelengde pr 50 gram

ca. 100 m

Form

spoler á ca. 1,5 kg

Pris pr 50 gram

41,66 kr.

Strikk

Pinne 3,5-5 mm Strikkefasthet: 10 cm på pinne 4 mm = 20 m

1.250,00 kr (41,66 kr. / 50 g)

Produktinformation:

Materiale

60 % baby alpakkaull 40 % merino

Løbelængde per 50 gram

ca. 100 m

Form

spoler á ca. 1,5 kg

Pris ved 50 gram

41,66 kr.

Strik

Pinne 3,5-5 mm Strikkefasthet: 10 cm på pinne 4 mm = 20 m

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 3.167 l vann
ca. 47 kg CO2
ca. 13 KwH

Baby alpakka merino er et overskuddsgarn fra den europeiske tekstilindustri, og du er med på å stoppe garnsvinn og spare på verdens ressurser når du kjøper det og bruker det til ditt håndarbeid.

BABY ALPAKKA MERINO

Dette myke og deilige garnet består utelukkende av naturmaterialer, nemlig babyalpakkaull og merinoull. Du kjenner kanskje garnet allerede, da det er en av Garnspesialistens favoritter i fedd. Her får du samme deilige garnkvalitet, bare på spoler og til en enda bedre kilopris! På disse spolene får du minimum 1,5 kg Baby Alpakka Merino for kun 1250 kr. Garnmengden tilsvarer 6 fedd. Men her betaler du 310 kr. mindre enn hvis du hadde kjøpt 6 fedd.

Baby alpakkaull er noe av det mykeste som finnes. Ullen kommer fra alpakkaen som lever i Andesfjellene i Peru, hvor den trenger en varm og tykk ull for å holde varmen. Selv om den kalles babyalpakka, er den ikke fra alpakkaføll. Ullen sitter på alpakkaens mage og er ekstra fin og myk.

Om merinoull

Merinoull er et naturlig ullprodukt som kommer fra merinosauen. Fiberen er sterkt krympet og myk, så sammenlignet med vanlig ull er merinoull mykere og tynnere. Den klør ikke som vanlig ull kan gjøre og egner seg derfor spesielt godt hvis du er litt sart.

Baby Alpakka Merino er ren luksus. Som nevnt er det kun naturlige materialer og det er supermykt. Den vil passe veldig godt til en genser, vest eller cardigan eller kanskje et kosepledd. Du kan selvfølgelig både strikke og hekle med den, og garnet har en fin tykkelse, så det går fort når du først er i gang.

Strikkefasthet

Vi anbefaler å strikke garnet på pinne 3,5-5 mm. På pinne 4 mm får vi en strikkefasthet på 20 masker pr 10 cm. Garnet kan også strikkes på pinne 5 mm, hvor det treffer 17 masker per 10 cm. Og vil du strikke det på større pinner kan du også gjøre det. Da vil du oppnå et mer luftig og drapert utseende, noe garnet også egner seg til.

Garnalternativ for populære oppskrifter

Garnet har samme tykkelse og lengde som Baby alpakka suri.

Garn på spoler og garn i fedd

Dette garnet leveres på spoler og passer til enten du vil strikke, hekle, tufte eller veve. Baby Alpakka Merino i fedd er et alternativ. Hvis du velger garnet i fedd, må du nøste det opp før du fortsetter med garnprosjektet. Til det trenger du en garnvinde – med mindre du vil bruke en stolrygg eller en hjelper til å holde garnet for deg – og Garnspesialisten selger også en kjempefin garnvinde . Går du all in på å gjøre det enkelt, kan du også supplere med en nøstemaskin.

Vask ullgarn

Håndarbeid laget av ullgarn bør håndvaskes med ullvaskemiddel. Alternativt kan det kan vaskes i vaskemaskin på ullprogrammet, men prøv gjerne å vaske strikkeprøven din først slik at du vet hvordan garnet oppfører seg i vaskemaskinen din.

LIGNENDE PRODUKTER

Skroll til toppen