Baby super merino alpakka (1 kg) – Pink

Produktinformasjon:

Materiale

64 % merino 30 % baby alpakka 6 % polyamid

Løpelengde pr 50 gram

ca. 120 m

Form

på spoler á 1 kg

Pris pr 50 gram

45 kr.

Strikk

pinne 5-7 mm

900,00 kr

(45 kr. / 50 g)

Tilgjengelighet 28 på lager

Produktinformation:

Materiale

64 % merino 30 % baby alpakka 6 % polyamid

Løbelængde per 50 gram

ca. 120 m

Form

på spoler á 1 kg

Pris ved 50 gram

45 kr.

Strik

pinne 5-7 mm

Ressurser som ikke går til spille:

ca. 1.992 l vann
ca. 30 kg CO2
ca. 8 KwH

Dette garnet er et overskuddsprodukt fra tekstilproduksjonen i EU. Bli med på å minske garnsvinn ved at forvandle det til noe nytt og vakkert.

MERINO- OG BABYALPAKKAGARN

Supermykt, tykt og deilig merino- og alpakkagarn fra Italia. Garnet er satt sammen av 64 % merinoull, 30 % babyalpakka og 6 % polyamid, og det er spunnet sammen som en hestetømme.

Fibrene i garnet

Merinoull kommer fra merinosauen. Fiberen er sterkt krusete og myk, så sammenlignet med vanlig ull er merinoull mykere og tynnere.

Babyalpakkaull er et av de mykeste og deiligste kvalitetsullgarn du kan få til hekle- og strikkeprosjekter. Ullen kommer fra alpakkaen som lever i Andesfjellene i Peru, hvor den trenger en varm og tykk ull for å holde varmen. Derfor er også alpakkaull ca. 5 ganger varmere enn klassisk saueull.

Babyalpakka ull kommer ikke fra alpakkaføll, selv om navnet kunne antyde dette. Ullen stammer fra undersiden av alpakkaens mage. Denne ullen er ekstra fin, myk og enda mer kløfri enn annen alpakkaull.

Polyamid er tilsatt for å gi styrke og holdbarhet til garnet.

Merino- og babyalpakkagarn til mange formål

Du kan få noen virkelig fine ting ut av dette supermyke og lette garnet. Du kan strikke, hekle, tufte og veve med det – og kanskje også bruke det som maskingarn (grovstrikk). Her må du imidlertid være oppmerksom på at garnet kan hekte seg fast i maskinens nåler.

Garnet blir fint til f.eks. varme gensere eller cardiganer eller til et veldig lett, men likevel varmt kosepledd.

Vi har laget noen få strikkeprøver:

  • Pinne 7 mm = 16,5 masker pr. 10 cm
  • Pinne 5 mm = 22 masker (rillestrikk) pr. 10 cm.

Men husk alltid å lage din egen strikkeprøve, sånn at du kan sjekke at maskeantallet stemmer med mønsteret.

Billig ullgarn

Garnet er et overskuddsprodukt fra italiensk tekstilindustri, og vi har derfor kun fått det hjem i 3 farger. Til gjengjeld er det 3 veldig vakre farger, nemlig rosa, pudder og lys grå. Merino- og babyalpakkagarn er på spoler, og vi selger dem for 900 kr. for en spole med 1 kg garn. Dette tilsvarer 45 kr. for 50 gram superdejlig garn.

Garntilbehør

Hos Garnspesialisten kan du også finne diverse tilbehør til ditt håndarbeidsprosjekt, for eksempel:

LIGNENDE PRODUKTER

// Function to get query parameter from URL fragment function getQueryParam(param) { var fragment = window.location.hash.substring(1); var params = new URLSearchParams(fragment); return params.get(param); } // Get search term from 'q' parameter var searchTerm = getQueryParam('q'); if (searchTerm) { // Searched Site Klaviyo var _learnq = _learnq || []; _learnq.push(["track", "Searched Site", { "SearchTerm": searchTerm, "SearchTerm (autocorrected)": "null", "ReturnedResults": "1" }]); }
Skroll til toppen